Så skapar du en romantisk trädgård – 7 knep för att lyckas

Skapa trädgårdsromantik med rosor, gömda platser och slingrande stigar. Här är 7 knep för att lyckas med en romantisk trädgård!

Prunkande rosor, gömda stigar, vildvuxna partier och magiska blomdofter. Vill du skapa en känsla av romantik i trädgården? Här är 7 knep för att lyckas.

Så skapar du en romantisk trädgård:

1. Rosor och blommor

Det absolut viktigaste inslaget i en romantisk trädgård är rosor. Plantera olika sorter, allt från klätterrosor till buskrosor, för att skapa variation i färg och form. Komplettera med andra blommande växter som lavendel, pioner och klematis för att skapa ett lager-på-lager av doft och färg som avlöser varandra under säsongen.

2. Vilda element

Låt vissa delar av trädgården vara lite mer vildvuxna. Det ger en känsla av spontanitet och naturlig skönhet.

3. Dofter

Välj växter inte bara för deras utseende utan även för deras doft. Doftande blommor som rosor, lavendel, och jasmin bidrar till atmosfären.

4. Gömda platser

Skapa små, dolda platser i trädgården, som en ljugarbänk under en rosenbuske eller ett bord omgivet av blommande växter, för en känsla av romantik. Utemöbler i romantisk stil är ofta av trä, eller designade så att de har snirkliga mönster, för att tillföra karaktär.

5. Gångar och stigar

Använd naturliga material som grus eller tegel för att skapa slingrande stigar som leder besökaren genom trädgården.

6. Vatteninslag

Ett litet vatteninslag, som en springbrunn eller en liten damm, kan addera en lugnande effekt och reflektera trädgårdens skönhet.

7. Säsongernas skiftningar

Planera för att trädgården ska vara vacker under olika säsonger. Använd lökväxter för vårblomning, sommarkrukor för extra färg, och perenner som ger höstfärg.

Källa Plantagen

Rulla till toppen