Bemz släpper kollektion tillsammans med Boråstapeter – se bilderna här!

Rosor, sippor och trädgårdsblommor som lupiner och luktärt pryder tygerna i Bemz och Boråstapeters nya kollektion.

Nu släpper Bemz och Boråstapeter en gemensam kollektion – med fokus på vackra blomster från Boråstapeters gedigna tapetarkiv.


LÄS ÄVEN: 5 stora inredningstrender på TikTok just nu 


Tre blomstermönster

Den nya kollektionen innehåller tre olika mönster, “Rosenträd”, “Blomsterhav” och “Sippor” som alla tar avstamp i det blommiga. Alla mönster är tryckta på Bemz tyg “Simply Linen” som består av en blandning av lin och bomull.

– I designsamarbetet mellan Bemz och Boråstapeter möts två världar, där Boråstapeters klassiska mönster möter Bemz designuttryck och funktionalitet. Samarbetet skapar en ny möjlighet att stärka det personliga uttrycket, där kunden själv kan välja hur långt man vill gå, säger Filippa Bonde, Head of Product & Production på Bemz.


LÄS ÄVEN: Nu släpps Marie Olsson Nylanders nya färgkollektion för Alcro – se alla bilder här!


Mönstret “Blomsterhav” är designat Boråstapeters designer Noomi Spange.

– Varje element i Blomsterhav representerar ett kärt minne, som den första buketten av gullvivor min pappa plockade till mamma när de först träffades. Jag är väldigt stolt över att Boråstapeters mönster kommer att finnas på möbler över hela världen i samarbete med Bemz, säger Noomi Spange.

Kollektionens mönster:

Rosenträd

Mönstret “Rosenträd” speglar perioden mellan sommar och höst, då rosorna doftar himmelskt. Mönstret är hämtat från Boråstapeters stora arkiv och målades troligen i början av 1900-talet, med tydlig inspiration från 1700-talets slingrande kretongmönster: prunkande rosor på en patinerad, smalrandig botten. Ett klassiskt, dekorativt mönster, lika fint i vardagsrum som sovrum. Tyget finns i två färgställningar.

Blomsterhav

Noomi Spanges “Blomsterhav” pryds av ett överflöd av blommor och bär från hennes föräldrars trädgård; lupiner, kungsängsliljor, luktärt och solmogna smultron. Ett par vilda favoriter som humleblomster och stormhatt från närbelägna Sundbornsån har också letat sig in i denna prunkande högsommardröm. Tyget finns i två färgställningar.

Sippor

Söta “Sippor” är ett vårlikt, blommigt mönster, formgivet på 1920-talet av konstnären Oskar Bergman som är känd för sina landskapsmålningar av svensk natur. Mönstret var nyskapande på sin tid, men känns nutida och modern tack vare sin renodlade komposition. Sippor ger rummet ett hemtrevligt, livfullt uttryck. Tyget finns i två färgställningar.

Kollektionen går att beställa till hela Bemz möbelsortiment såsom sofföverdrag, fåtölj- och stolsöverdrag, sängkappor, överdrag till sänggavel och kuddöverdrag. Beställning görs på Bemz.com och levereras inom ca tre veckor. Priser från 3 299 kr.

Scroll to Top