Ikea släpper färgstark kollektion tillsammans med designstudio – spana in bilderna!

Sugen på färg, form och kreativ inredning? Nu inleder Ikea ett samarbete med den nederländska designstudion Raw Color.

Välkomna våren med färg! Nu släpper Ikea den färgstarka kollektionen “Tesammans” med med den nederländska designstudion Raw Color, ledd av Daniera ter Haar och Christoph Brach. Designstudions verk har visats på museer och gallerier runt om i världen – bland andra The Aram Gallery, Cooper Hewitt Museum och Stedelijk Museum Amsterdam.

Kollektionen är fylld med färgglada inredningsdetaljer för vardagsrummet, sovrummet och köket.

– Vi har en känslomässig och intuitiv inställning till färg och utforskar hur olika nyanser samverkar för att förstärka varandra. Färger är aldrig ensamma, de behöver sällskap och det är ungefär som ett recept där det är viktigt att hitta rätt balans för att ett föremål verkligen ska glänsa, säger Christoph Brach, en av grundarna till Raw Color. 


LÄS ÄVEN: Ikea släpper somrig och retroinspirerad kollektion – spana in bilderna!LÄS ÄVEN: Våren 2024 hos Ellos Home – se den nya kollektionen här!


Nytt formspråk

Inspirationen till “Tesammans” är hämtad från Raw Colors formspråk och deras förmåga att skapa kopplingar mellan färg, material och form. I samarbetet möts studions kreativa kunnande med IKEAs expertis om heminredning. Resultatet? 19 produkter som sträcker sig från möbler till textilier och dekorationer.

Pläd och lampskärm

Kollektionen bjuder bland annat på en stickad pläd, med grafiska linjer och enfärgade kulörer som på avstånd smälter samman till en enda nyans men på nära håll framträder separata färger. “Tesammans” innehåller även unika lampskärmar i två storlekar som antingen kan hängas eller placeras på ett bord.

– Vi har haft en experimentell inställning till hur färger kan förändra vardagsföremål genom att prova olika kombinationer av nyanser och material, leka med former som fångar ljus på vissa sätt och genom att blanda ljusa, mättade toner med mer dämpade, säger Daniera ter Haar, Raw Colors andra grundare. 

– Med “Tesammans” vill vi inspirera människor att uttrycka sig själva och skapa glädje i sin vardag. Det är ett samarbete som gör det möjligt för människor att lägga till unika designföremål och skapa färgstarka platser som speglar deras personlighet. Raw Colors unika kreativa förhållningssätt har inspirerat och utmanat oss att arbeta med färger på nya sätt, säger Maria O’Brian, Creative Leader på IKEA of Sweden.


LÄS ÄVEN: Så inreder vi sovrummet våren 2024  – 6 trender


Kollektionen lanseras 5 april på ikea.se och i alla svenska IKEA varuhus med undantag av Gävle och Haparanda.

Scroll to Top