Så inreder du din fönsterbräda – tipsen som gör skillnad!

Skapa vackra blickfång i fönstret med fina detaljer, gröna växter och belysning. Här är 9 tips till en snyggare fönsterbräda.

Har du svårt att få till inredningen i fönstret? Att skapa fina blickfång i fönstret handlar mycket om att bygga stilleben och inreda med detaljer i olika nivåer och storlekar. Här tipsar vi om 9 fina idéer att inspireras av!

9 fina sätt att styla din fönsterbräda:

1. Skapa grupperingar

Utgå från samma grundregel som är du skapar stilleben och gör fina grupperingar på fönsterbrädan. Tänk på att lämna ett tomrum mellan varje gruppering.

Foto Jotun

2. Inred med nivåskillnader

Välj inredningsdetaljer i olika storlekar för att skapa nivåskillnader på fönsterbrädan, då upplevs fönstret mer dynamiskt och levande. Tidningar eller böcker staplade på varandra är även ett fint och enkelt sätt att skapa nivåskillnader i fönstret.

Foto &Tradition

3. Ojämnt antal

En bra grundregel att utgå ifrån när du inreder fönsterbrädan är att välja ett ojämnt antal föremål, det är ofta mer behagligt för ögat.

Foto &Tradition

4. Olika material och texturer

Placera inredningsdetaljer i olika material och med olika texturer på fönsterbrädan, för ett mer intressant och dynamiskt intryck.

Foto Bloomingville

5. Tänk på färgskalan

Inred med detaljer i samma färgskala för ett fint och enhetligt intryck. Vill du skapa en lite mer lekfull känsla kan en eller några av detaljerna med fördel vara i en utstickande, färgstark kulör.

Foto Boråstapeter

6. Stämningsfull belysning

En bordslampa är ett enkelt knep för en stilsäker och mysig känsla i fönstret. Kombinera lampan med tidningar, växter och detaljer för en fin mix.

Foto &Tradition

7. Olika storlekar och former

Ledorden för en dynamisk och snygg fönsterbräda stavas variation – och det gäller även storlek och former på de föremål du inreder fönstret med. Låt gärna detaljer i olika storlekar och vackra former bilda en fin helhet.

Foto Hay.

8. Gröna växter eller snittblommor

Genom att inreda fönsterbrädan med gröna växter eller en vas med snittblommor blir känslan på fönsterbrädan mer livfull och inbjudande.

Foto Ferm Living

9. Inred framför

Har du väldigt smala fönsterbrädor men ändå vill dekorera vid fönstret kan ett halvmåneformat bord framför fönstret vara en bra idé.

Rulla till toppen