Påsken 2024 på Svenskt Tenn – se bilderna här!

Blommiga bordstabletter, munblåsta ägg och nya odlingstillbehör. Här är påsken 2024 på Svenskt Tenn!

Våren har flyttat in på Svenskt Tenn, nu släpps nämligen kollektionen Mellan Scilla och Förgätmigej inför påsken 2024. Bland säsongens stora nyheter syns bordstabletterna Flora, formgivna av Josef Frank för Svenskt Tenn 1950. Av de ursprungliga tolv floramotiven är nu hälften ännu en gång i produktion. I mönstren syns blommor som akleja, blåklocka, prästkrage, midsommarblomster, knölsmörblomma och Jungfru Marie nycklar.


LÄS ÄVEN: Ikea släpper somrig och retroinspirerad kollektion – spana in bilderna!LÄS ÄVEN: 10 lättodlade kryddväxter för trädgården och balkongen


Handmålade glasägg

Påsken bjuder även på de munblåsta och handmålade glasäggen Frö, i en färgskala som inspirerats av Floratabletterna. Äggen är prydda av prickar för att efterlikna frökapslar. På flera av inrednings- och dukningsdetaljerna syns även Josef Franks Mille Fleurs, ett mönster som formgavs på 1940-talet.

Odlingskollektion

I samband med att den nya påskkollektionen släpps kommer även en trio odlingskollektioner – framtagna av odlingsföretaget New Botanic exklusivt för Svenskt Tenn. Odlingskollektionerna är inspirerade av Estrid Ericsons passion för botanik och Josef Franks rika blomsterflora. Varje paket innehåller noga utvalda fröer och tillbehör som ska skapa en vacker helhet, kurerade för att passa Svenskt Tenns vaser och krukor.

– Estrid Ericson och Josef Frank hade båda ett stort intresse för blommor och botanik. Hos Estrid Ericson märktes intresset inte minst i hennes odlingar vid sommarhuset Tolvekarna på Tyresö, där hon under många år fann inspiration och återhämtning från det dagliga arbetet på Strandvägen. I vår syns det botaniska arvet både i påskens textilier, och i de odlingskollektioner som tagits fram av New Botanic, kommenterar Tora Grape, Marknadschef på Svenskt Tenn.


LÄS ÄVEN: 19 speglar från förr – att fynda på loppis och auktion 


Svenskt Tenns påskkollektion 2024, Mellan Scilla och Förgätmigej, lanseras i butik och online den 22 februari. Odlingskollektionerna av New Botanic för Svenskt Tenn lanseras samtidigt.

Scroll to Top