Lekfullt och färgstarkt – vi älskar den här rosa badrumsdrömmen!

Ett badrum helt i rosa gör en glad och får den morgontröttaste person att se pigg ut i spegeln.

Familjen som har detta badrum flyttade in i huset, byggt 1913, för omkring tio år sedan och eftersom de då hade fyra små barn gjorde de ett ganska enkelt badrum med fokus på ett badkar. Men nu har barnen blivit större och en efter en har växt ur badkaret, så det fanns möjlighet till förändring. Badkaret fick flytta ner i källaren och ersattes av en stor duschhörna som avgränsas med en halvvägg. Eftersom duschen är delvis placerad under snedtaket fick nischen bli extra bred. Den murade halvväggen kläddes med kakel och ovanför placerades en glasruta infattad i en mässingsram.

Större delen av rummet är kaklad med ljusrosa plattor ”Pink Champagne Shiny”, från File Under Pop. Handfatet är 120 cm brett och kommer från Lemérand. Väggskåp med spegel från Casa Shop. Handdukar, Clara Marie Organic.
Kroklisten av mässing är arvegods.
Badrummet är klätt med rosa kakel från golv till tak, inklusive de lite sneda väggarna under taket. Plattorna i duschhörnan har nyansen ”Light Coral Red Shiny Crystal”, File Under Pop. Mässingshyllan är vintage och köpt på Fil de Fer i Köpenhamn. De två vita borden är ”Prismatic Table” av Isamu Noguchi, Vitra. Handdukar, Clara Marie Organic.
I fönstret står en korg med parfymflaskor. Den japanska asken är köpt på Etsy, armband från bland annat Bangle Up.

De var överens om att välja en mer vågad färg till badrummet och enades om kakel i två olika rosa nyanser till väggarna. Det är en mer dämpad rosa i själva rummet och en lite mörkare i duschhörnan, för att skapa karaktär och markera nischen. Dessutom ger de rosa väggarna en mjuk lyster till huden och man blir på gott humör bara av att komma in i badrummet.

I duschnischen har man valt plattorna ”Light Coral Red Shiny Crystal” från File Under Pop. Duschkabinen är extra bred och djup eftersom den placerats under snedtaket och avgränsas av en murad halvvägg och en glasruta infattad i mässing, beställd hos en glasmästare. Armatur ”Montreux”, Hans Grohe. Handdukar, Clara Marie Organic.
Golvet är natursten från Fired Earth. Bänken är designad av My Friday Furniture och tilverkad på Baarup Møbelsnedkeri. Dynan är sydd av en tapetserare.
Den rosa gardinen från Arne Aksel fungerar både som gardin och duschdraperi och ger en mjuk kontrast till kaklet.
Hatthyllan i mässing är vintage från Fil de Fer i Köpenhamn.

De har även valt två olika slags plattor till golvet och inte heller varit rädda för att blanda mässing och krom i metalldetaljerna.

Scroll to Top