Så inreder vi sovrummet våren 2024  – 6 trender

Vill du inreda sovrummet mer harmoniskt eller förnya med tapet? Inspireras av vårens sovrumstrender!

Så inreder vi sovrummet våren 2024:


LÄS ÄVEN: 8 viktiga inredningstips när du ska inreda sovrummet 


1. Tapet som tar för sig

Väggmotiv – gärna i form av landskap eller blommor syns på flera håll. Det bästa? Det räcker att tapetsera en av väggarna för stor effekt och skillnad i rummet.

Foto Sandberg Wallpaper

2. Kontraster

Nu inreder vi med kontraster! Stramt och minimalistisk möter böljande tyger och organiska former på möbler och annan inredning.

Foto Astrid

LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: Så skapar du ett sovrum som andas fransk romantik


3. Romantiskt

Den romantiska stilen må kännas tidlös – men våren 2024 känns den kanske mer aktuell än någonsin. Ett enkelt sätt att få in en mer romantisk känsla i sovrummet är att byta till ett blommigt bäddset. Skira gardiner i vitt blir pricken över i.

Foto Ellos

4. Draperier

Vill du få till en mjukare känsla i sovrummet? Då är draperier ett bra knep. Det är dessutom en tydlig sovrumstrend våren 2024.

Foto Belarte Studio

5. Mönstrat

Det är inte bara blommigt som flyttar in i sovrummet – mönster överlag känns helt rätt just nu. Matcha med enfärgade inredningsdetaljer och textilier för en harmonisk känsla.

Foto Boråstapeter

LÄS ÄVEN: Bohemisk och lyxig känsla i sovrummet – 7 fina inredningsknep


6. Avskalad värme

Den avskalade och minimalistiska inredningsstilen lever vidare i sovrummet. Bäddningen ska fortfarande vara stram men nu är det högt tid att få in mer värme i sovrummet, med hjälp av varma kulörer och belysning.

Foto Belarte Studio
Scroll to Top