Nu lanserar Samsung högtalare i samma stil som ”The Frame”

På årets CES-mässa utannonserade Samsung uppföljaren till sin snygga tv The Frame. Man breddar nu utbudet till högtalare och satsningen ser på förhand lovande ut.

För alla som älskar ljud men hatar hur högtalare ser ut, kommer inom kort Samsung med en lösning. På samma sätt som The Frame fick tv:n att estetiskt smälta in i hemmet siktar de nu på att göra samma sak för högtalaren. The Music Frame ser ut som en tavla, men låter som en högtalare (inte officiell tagline, men kanske borde vara?). Bilden är lyckligtvis även utbytbar, så man behöver inte nöja sig med Samsungs utbud.


LÄS ÄVEN: LG lanserar genomskinlig tv – snart kan den vara i ditt hem 


The Music Frame går alldeles utmärkt att använda som en fristående högtalare via bluetooth eller wifi, men också att matcha med en Samsung-tv och soundbar för den som är sugen på snyggt surroundljud. Surroundfunktionen kräver dock att högtalaren paras med en Samsung-tv från 2024 med Q-Symphony-funktionen.

Visuellt påminner produkten en hel del om Ikeas Symfonisk-samarbete med Sonos från 2021, men det återstår att se hur den står sig rent tekniskt. En stor fördel verkar hursomhelst vara kompatibilitet med Samsungs SpaceFit-teknologi, som hjälper till att anpassa ljudbilden individuellt efter rummet. En högtalare att hålla koll på, med andra ord.

Pris och releasedatum för The Music Frame är ännu inte offentliggjort.

Artikeln publicerades först hos Hus & Hems systertidning Café.

Rulla till toppen