Så blir din missfärgade matlåda som ny – prova enkla knepen!

Matlådor i plast blir ofta missfärgade av maten. Men det finns knep som kan lösa problemet och göra att dina matlådor känns som nya igen!

Har köttfärssåsen lämnat fläckar efter sig i matlådan? Missfärgningar kan tyvärr enkelt uppstå om du använder matlådor i plast – men som tur är finns det flera knep som kan lösa problemet och göra att dina matlådor känns så gott som nya igen!


LÄS ÄVEN: Så rengör du fogarna i badrummet – med enkla husmorsknepet


Så blir missfärgade matlådor som nya – 4 enkla knep:

TIPS 1: Diska direkt

Det viktigaste du kan göra för att hålla din matlåda ren och fräsch är att diska direkt efter användning. Det är när matrester får stå länge i matlådan som risken ökar markant för tråkiga fläckar.

TIPS 2: Galltvål + citron

Blanda flytande galltvål med lite citronsaft och gnid in blandningen ordentligt i matlådans botten. Låt blandningen verka i 15–20 minuter. Upprepa därefter proceduren till dess att fläckarna är borta.

TIPS 3: Bakpulver + vatten

Blanda vatten och bakpulver till en tjock smet. Gnid in smeten i matlådan och låt verka länge – gärna 24 timmar. Gnugga in blandningen lite med en disksvamp och diska därefter som vanligt med diskmedel och vatten.

TIPS 4: Ättika

Häll i lite ättika i din matlåda och låt verka ca 5-10 minuter. Diska därefter matlådan som vanligt. Förutom att ättikan kan få bort envisa fläckar motverkas även dålig lukt.


LÄS ÄVEN: Därför bör du rengöra kaffebryggaren oftare än du tror – testa effektiva husmorsknepet


Rulla till toppen