LG lanserar genomskinlig tv – snart kan den vara i ditt hem 

LG:s senaste signaturmodell är transparent, sladdlös och kanske snart i ditt hem?

Årets upplaga av världens största tech-mässa CES ägde rum i helgen och bland de runt 4 000 utställarna var det vissa som fick lite extra uppmärksamhet. Några som definitivt gjorde sig förtjänta av denna uppmärksamhet var LG som visade upp en tv som får en att både känna att framtiden är här och att denna framtid snart kan vara i vanliga hem.

Grejen med den 77 tum stora LG Signature OLED T är att den kan gå från att se ut som vanlig tv med svart bakgrund till att bli transparent, samtidigt som den spelar upp innehåll. Under mässan visades bland annat en video på ett akvarium upp där fiskarna såg ut att flyta på väggen.


LÄS ÄVEN: 8 stora inredningstrender 2024


Foto LG

LÄS ÄVEN: Inredningen som gör dig gladare – allt om TikTok-trenden “dopamine decorating”


Transparenta skärmar har visats upp förr men då som tydliga prototyper. Skillnaden här är att denna planeras nå marknaden senare i år. Något pris är inte annonserat men smakar det så kostar det och det lär det göra här, precis som det alltid varit med nya tv-innovationer.

Inte lika hänförande men kanske mer användbart är att skärmen inte behöver några feta sladdar som pajar utseendet. Istället sänds signalerna trådlöst från en fristående Zero Connect-box. Det är alltså i den du pluggar i dina sladdar och gömmer i nån låda.

Artikeln publicerades först på Hus & Hems syskonsajt Café.

Rulla till toppen