Nu släpps Marie Olsson Nylanders nya färgkollektion för Alcro – se alla bilder här!

Bubbelgumsrosa, dimblått, apelsinrött och mintgrönt – Marie Olsson Nylanders nya kulörkollektion för Alcro är här!

Vi har tidigare skrivit om samarbetet mellan inredaren och entreprenören Marie Olsson Nylander och Alcro. Nu är kollektionen äntligen här! Kollektionen består av 14 jordnära kulörer – inspirerade av Maries favorittyger och minnen som hon har samlat på sig genom åren. 

– När jag startar ett nytt projekt börjar min hjärna att koka. Jag tänker och arbetar hela tiden – och jag gör det förmodligen i sömnen också, säger Marie Olsson Nylander om den nya kollektionen.


LÄS ÄVEN: Så målar vi 2024 – 5 stora färgtrenderLÄS ÄVEN: Från dramatiskt till hemtrevligt – 3 inspirerande färgtrender 2024


Döpta efter platser

Alla kulörer är döpta efter en stad, ett land eller en annan plats som ger rum för fantasin. Bland namnen hittar man Bubba in Berlin, Fog in France, Mint in Mexico, Coffee in China, Gold in Ghana, Wine in Warsaw, Olives in Oman.

Ledorden för kollektionen är vänlighet, lekfullhet och kärlek, något som visualiseras genom varma nyanser som intensiv vinröd, toner av beige och rosa, mjuk svart och dimmiga blåtoner.

Passar tillsammans

Färgpaletten är framtagen för att alla kulörer ska kunna komplettera varandra och passa fint ihop. Tanken är även att kulörerna ska fånga ens blick och få en att stanna upp en sekund.


LÄS ÄVEN: Förändra med färg – 5 fina och enkla färgknep!


Scroll to Top