Från dramatiskt till hemtrevligt – 3 inspirerande färgtrender 2024

Dramatiskt, jordnära eller hemtrevligt – nu släpper Beckers tre nya färgtrender för 2024. Spana in trenderna och bilderna här!

Vi har tidigare skrivit om flera av trendkulörerna för 2024. Nu är det dags för Beckers att släppa sin årliga trendkollektion! Varje år lanserar färgföretaget trendkulörer som ska reflektera den tid vi lever i och årets kulörer är inget undantag. Trendkulörerna för 2024 är uppdelade i kollektioner Castle Core, Daydream och Superbloom. Trender som tillför dramatik men även det jordnära och hemtrevliga. I alla färgkollektioner finns fem baskulörer och tre accentkulörer.


LÄS ÄVEN: 8 stora inredningstrender 2024


Beckers färgtrender 2024:

1. Dramatisk maximalism

Dramatiskt, romantiskt och överdådigt – så kan trenden ”Castle Core” sammanfattas. Här syns ett hem med djupa kulörer, fyllt med textilier och personliga detaljer. Vintage möter modernt och Italien och medelhavet är en stor inspirationskälla. I färgpaletten syns allt från mörkt vinrött till terrakotta och senapsgult. Bland accentfärgerna finns elektriskt blå, lysande röd och läppstiftsrosa.

Foto Beckers
Foto Beckers
Foto Beckers
Foto Beckers

2. Lugn oas

Trenden ”Daydream” är inspirerade av self-care-rörelsen och består av jordnära och mjuka kulörer. Neutralt och nedtonat skapar en harmonisk atmosfär där inredningen får ta plats och återhämtning stå i fokus. Detaljerna är ”more is more” medan färgskalan går efter devisen ”less is more”.

Foto Beckers
Foto Beckers
Foto Beckers
Foto Beckers

LÄS ÄVEN: 5 inredningstrender inför 2024 – läs redaktionens spaningar


3. Hemtrevligt och nostalgiskt

Nu vill vi att hemmet ska kännas hemtrevligt! Ett viktigt ledord 2024. Trenden ”Superbloom” bjuder på en hemtrevlig känsla där naturliga kulörer, som grönt,, blandas med varma rosa och röda toner för ett ombonat och tryggt intryck. Beckers beskriver inredningen som personlig och nostalgisk, gärna med mönstrade textilier, växtlighet och loppisfynd.

Foto Beckers
Foto Beckers
Foto Beckers
Foto Beckers
Foto Beckers
Foto Beckers
Rulla till toppen