Ombonat och mysigt badrum – inredarens bästa knep

Förvandla ditt badrum till en mysig oas för välbehövlig återhämtning. Hus & Hems Matilda Appelberg ger sina bästa knep.

Känns ditt badrum kalt och trist? Det kan upplevas svårt att få till mysfaktorn bland hårt kakel och tråkiga kommoder. Här är mina bästa tips för ett ombonad och hemtrevligt badrum.  


LÄS ÄVEN: Ikea släpper nyheter för badrummet – se bilderna här!


Ombonat och mysigt badrum – inredaren tipsar:

1. Inred som i ett vardagsrum 

Gör inte skillnad på badrum och dina övriga rum när du inreder. Visst kan man ha tavlor på väggarna, snittblommor i vas och fina stilleben här. Varför inte strunta i den klassiska, ofta opersonliga högskåpet och satsa på ett fint vitrinskåp i stället.   

Foto Ikea 

2. Skapa ett stilleben 

Det kan lätt bli plottrigt i ett badrum med alla saker man använder dagligen. Men se till att samla dem ihop den i ett stilleben så trollar du bort den röriga känslan och det upplevs i stället som en enhet. Extra tydligt blir det om du placerar allt på en fin bricka. 

Foto Mio

3. Dekorera badkaret

Har du turen att ha ett badkar så lägg lite extra krut här. En fin badkarsbricka blir ett utmärkt ställa att placera ett doftljus på, en fin tvål, en växt och dina favoritprodukter du använder när du tar ett bad. 


LÄS ÄVEN: Expertens bästa tips för en smidigare badrumsrenovering


Foto Ferm Living

4. Ombonat med textil 

Grönska, naturmaterial och textil är det som snabbt tillför den där ombonade känslan. I ett badrum som till stor del består av hårt kakel är detta extra viktigt. Ös på, stapla handdukar på en pall eller låt dem breda ut sig på handdukstorken. 

Bild från Hay

5. Välj varma toner

En varm, mjuk färgskala ger en harmonisk känsla i badrummet. Gillar du vitt så satsa på en vit som har lite gult i sig, då kritvitt upplevs hårt för ögat. Beige ihop med mörka träslag ger en lugn och behaglig känsla och blir en fin grund för andra detaljer att ta för sig i färg. 


LÄS ÄVEN: Så inreder du ett litet badrum – 4 smarta tips


Foto Kvänum
Rulla till toppen