5 fina tulpanbuketter och arrangemang du enkelt kan skapa själv 

Ton i ton, arrangemang med grenar eller maxat med färg. Här är fem vackra tulpanbuketter och arrangemang du enkelt kan skapa själv.

Att skapa vackra tulpanbuketter behöver inte vara svårt. Här tipsar vi om fem olika slags buketter och arrangemang att inspireras av!


LÄS ÄVEN: Så binder du en fin tulpanbukett – i 7 enkla steg


5 fina tulpanbuketter och arrangemang:

1. Blandbukett

Är du osäker på vilken färg du vill ha på buketten – välj en med blandade färgnyanser i. Då kan du hemma i lugn och ro bekanta dig med de olika nyanserna och hitta dina favoriter. Tulpaner är unika på så sätt att de fortsätter att växa i vasen och blommorna kommer efter några dagar att visa mer färg. 

Foto Blomsterfrämjandet

2. Ton i ton

Att skapa ton i ton med färger är mycket effektfullt. I det här fallet har vi valt rosa tulpaner. Följ skötselbeskrivningen ovan, men placera buketten på en bricka som tar upp någon av färgnyanserna i buketten. Den här buketten ser plötsligt lite mer stylad ut tack vare samspelet med brickan.

Foto Blomsterfrämjandet

LÄS ÄVEN: Fruktträd, rosor och syrensnår i den idylliska torparträdgården – kika in


3. Dela upp buketten

Istället för att sätta alla tulpanerna i en och samma vas går de att dela upp. En 15-pack tulpaner blir tex en härlig stor bukett med en mindre vid sidan av. Medan en 9-pack tulpaner med fördel kan delas i tre vaser med tre tulpaner i varje. Innan du delar upp tulpanerna i olika vaser, låt de stå en timme i vatten med förpackningen kvar som i skötselråden ovan. När tulpanerna är fördelade i olika vaser kan du gruppera dem på bordet eller ställa på rad i fönstret.

Om vaserna är låga kan du behöva korta stjälkarna och plocka bort några blad. Tänk på att om vasen är liten behöver du fylla på med vatten oftare!

Foto Blomsterfrämjandet

4. Blanda med grenar

Har du tillgång till trädgård eller möjlighet att plocka kvistar i skogen ger det tulpanbuketten ytterligare en dimension. Använd tex fjolårets torra perenner eller kvistar från fruktträden. Det ger tulpanbuketten ett spännande utseende och variationsmöjligheterna är många.

Foto Blomsterfrämjandet

5. Maxa

Om du vill slå på stort kan du göra som Ernst Kirchsteiger gör här. Han har tagit ett par tulpanbuntar och placerat dem tillsammans i en större kruka. 

Ernst påpekar att rent generellt smälter en enfärgad bukett lättare in i inredningen medan en blandad bukett sticker ut mer. Jämför de här buketterna som är lika i volym och vas, men skiljer sig i färg.

Foto Blomsterfrämjandet

LÄS ÄVEN: 14 skötselknep som gör att snittblommorna håller längre


Källa Blomsterfrämjandet

Rulla till toppen