Så inreder vi vardagsrummet 2024 – 12 fina inredningsidéer

Vill du uppdatera vardagsrummet med nya kulörer, detaljer och textilier? Vi bjuder på 12 fina inredningstips att inspireras av.

Är ditt vardagsrum (eller du själv) i behov av ny energi? Här bjuder vi på 12 inredningstips för ett snyggt vardagsrum.


LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar – 5 enkla knep som ger vardagsrummet ett lyft


12 fina inredningsidéer för vardagsrummet:

1. Mixa mönster

Gör som designern Lisa Bengtsson och inred med flera olika mönster. Bryt av med enfärgade möbler och färgstarka inredningsdetaljer.

Foto Sofi Sykfont

2. Tapet på en vägg

Skapa ett blickfång på en av väggarna i vardagsrummet med hjälp av tapet. Tapeten ”Esoteric Sky” från Belarte Studio ger rummet en konstnärlig och fantasifull känsla.

Foto Belarte Studio

3. Inredningsdetaljer i starka kulörer

Starka kulörer i inredningen gör att rummet känns levande och fyllt av energi. Rött, blått och gult är grundfärger som passar fint tillsammans.

Foto Sofi Sykfont

4. Inred med mjuka toner

Föredrar du en mjukare palett så är ockra, beige och brunt en fin färgkombination i vardagsrummet. Ännu mer ombonat blir det med en väggbonad ovanför soffan.

Foto Classic Collection

5. Grafiska och geometriska mönster

Hoppa på retrotrenden och låt geometriska mönster i svart och vitt flytta in i vardagsrummet. Sätt upp en mönstrad tavla på väggen, lägg några kuddar med geometriskt mönster i soffan eller satsa på en randig eller mönstrad matta.

Foto Broste Copenhagen

6. Maximalistiskt

Låt ”extra allt” bli ledorden för vardagsrummet i vår. Tapet i taket, en taklampa som tar för sig, många ljusstakar och soffa i sammet bildar här den maximalistiska stilen.


LÄS ÄVEN: 11 vårfina vardagsrum vi inspireras av just nu


Foto Rebel Walls

7. Fina linjer

Svarta linjer på en vit eller cremefärgad bas syns på allt från gardiner och mattor till kuddfodral även våren 2024. I kombination med varandra ger textilierna vardagsrummet en stilren och konstnärlig känsla.

Foto Bloomingville

8. Lefull inredning

Gör vardagsrummet till en lite roligare plats med hjälp av lekfulla och ”konstiga” inredningsdetaljer. En färgstark vas, ljusstake formad som ett djur eller en lekfull kudde i soffan är några knep.

Foto Bloomingville

9. Konstnärlig känsla

Väggmålningar har flyttat in i inredningen! Även tapet som ser ut som stora målningar kommer allt mer. Det är dessutom ett perfekt sätt att uppnå en konstnärlig stil i vardagsrummet.

Foto Belarte Studio

10. Kalkfärg på väggarna

En levande känsla skapar du enkelt med kalkfärg, som bidrar med både textur och subtila penseldrag. Passar perfekt in i en naturnära inredning!

Foto Classic Collection

11. Grönt och blått

Grönt och blått är en vinnande färgkombination för ett ombonat men lyxigt uttryck i vardagsrummet. Gröna växter blir pricken över i.

Foto Yvonne Wilhelmsen

12. Lantlig romantik

Den lantliga stilen går aldrig ur tiden. Receptet? Blommig tapet, gardiner i linne, gammaldags ljusstakar och antika möbler i trä.


LÄS ÄVEN: Lantligt och modernt i vardagsrummet – så inreder du!


Foto Carlshaga
Rulla till toppen