Sänk dina värmekostnader – med energisnåla fönster och dörrar

Hösten är här och med den kommer tända ljus och mysiga hemmakvällar men också kallare temperaturer och dyrare elräkningar. Men med energisnåla fönster och dörrar kan du sänka dina värmekostnader.

Visste du att gamla fönster och dörrar står för cirka 35 procent av ett hus totala energiförlust enligt Energimyndigheten? De kan alltså vara riktiga energitjuvar, så vill man få ett mer energisnålt hus är det bra att se över dessa. Att byta fönster och dörrar är dock ingenting man gör i en handvändning, och det ska det inte heller vara. Det är en långsiktig investering för både huset och ekonomin och något man gör ytterst sällan. Därför är det bra om man försöker få så mycket som möjligt för pengarna – och det handlar inte bara om att få ett lågt inköpspris.

När det kommer till fönsterbyten kan billiga fönster snarare innebära högre underhålls- och värmekostnader på sikt, vilket många glömmer.

Fördelar med energifönster

Energifönster, eller energisnåla fönster, är som namnet säger ett fönster som sparar energi och som har mycket eller exceptionellt goda isoleringsegenskaper.

Energifönster har mycket eller exceptionellt goda isoleringsegenskaper, för ett varmt hem även precis vid fönstren.

För att ett fönster ska få kallas energisnålt ska det ha att en värmegenomgångskoefficient, mer känt som U-värde, på högst 1,2, vilket indikerar hur mycket värme det släpper ut. På samma gång släpper fönstret in mer värme och dagsljus när det ett lågt U-värde. Att byta till energifönster med låga U-värden är därför mer skonsamt för miljön och på sikt kan du dessutom spara pengar på det.

Brett utbud av energifönster

Kronfönster har ett brett utbud av energifönster för att du ska kunna hitta ett fönster som passar ditt hus och dina behov – både vad gäller funktion och utseende.

Några av deras fönster är till och med så väl isolerade att de släpper in mer ljus och värme under ett år, än de släpper ut och har alltså ett så kallat positivt energivärde.

Kronfönster erbjuder mest fönster för pengarna, och med det menas att de skräddarsyr en lösning för dig och dina behov utifrån vilken typ av hus du har, hur väderutsatt det är, var i landet det ligger, önskemål på utförande i allt ifrån färg, spröjsningar och låsalternativ till typ av glas och ventilation. Listan kan göras lång. Allt detta utan dyra mellanhänder, vilket gör att de kan hålla nere kostnaderna utan att tumma på kvaliteten.

10 procent extra isolering

Som en bonus är Kronfönsters alla fönster, skjutdörrar och skjutpartier utrustade med ”isolerpaketet”. Det innebär att de har isolerat aluminiumramen runt glaskassetten för att bygga in ytterligare en bruten köldbrygga i ditt nya fönster. Isolerpaketet sparar dig ytterligare 10 procent, vilket innebär att ditt glas från Kronfönster är ytterligare 10 procent bättre isolerat än andras.

Allmogestil eller minimalistiskt

Fönsternas utseende är förstås också väldigt viktigt eftersom det påverkar hela husets karaktär, både invändigt och utvändigt. Bor du i en sekelskiftesvilla kan det vara passande med fönster i allmogestil med spröjs, medan stilrena och minimalistiska fönster passar bättre i funkisvillan och extra stora fönster gör sig bra i det moderna huset.

Kronfönster har ett brett utbud av fönster i olika stilar.

Vill du ha specialfönster erbjuder Kronfönster även möjligheten att skräddarsy fönster utifrån dina önskemål. Oavsett vilka fönster du önskar är deras fönsterexperter behjälpliga under hela processen för att ditt fönsterbyte ska bli så bra som möjligt. Med rätt sorts fönster får hela huset ett lyft – inte bara ur energi- eller miljöperspektiv utan även estetiskt.

Läs mer på www.kronfonster.se/energifonster.

Få bidrag vid fönster- och dörrbyte

Har du ett småhus som värms upp med el eller gas? Då kan du söka bidrag för energieffektivisering. Bidraget hjälper husägare att energieffektivisera sina hem att minska höga elräkningar och skapa en tryggare elförsörjning. Planerar du att byta fönster eller dörrar kan du alltså få 50 procent av materialkostnaden täckt, upp till 30 000 kronor. Du kan även dra av montagekostnaderna genom ROT-avdrag.

Läs mer på www.kronfonster.se/energibidrag.

Om Kronfönster

Kronfönster har sålt fönster online sedan 2005. De tillverkar produkterna först efter beställning vilket eliminerar dyra mellanhänder och lagerkostnader. Allting tillverkas med kvalitet i fokus och genom att köpet går direkt från webbplats till kund kan de erbjuda mest fönster för pengarna – och deras fönsterexperter hjälper dig under hela processen.

Vill du veta mer? Besök Kronfönsters webbshop. Där kan du få ditt prisförslag direkt: www.kronfonster.se/butiken/ 
Du kan givetvis också kontakta deras duktiga fönsterexperter på 0470-79 50 för rådgivning och prisförslag!

Rulla till toppen