Ikea släpper nyheter för odlingssäsongen 2024 – spana in kollektionen här!

Växtställ, krukor, amplar och trädgårdstillbehör – nu släpper Ikea "Daksjus", en ny kollektion för odlingssäsongen 2024.

När dagsljuset sakta men säkert håller sig kvar lite längre passar Ikea på att släppa en ny kollektion – med det passande namnet ”Daksjus”. Kollektionen innehåller inredning och tillbehör för växter och odling.

Bland nyheterna syns en blanding av växtställ, krukor, stativ och trädgårdstillbehör. Kollektionen bjuder även på textilier och askar för vårens fröer.


LÄS ÄVEN: Första nyheterna 2024 från Ikea – se bilderna här!


Växtställ för den som bor litet

För den som bor litet är det inte alltid helt enkelt att inreda med växter eller att odla inomhus. Att underlätta för den som bor på liten yta blev därför en av utgångspunkterna för ”Daksjus”.

– Att älska växter samtidigt som du har begränsat med utrymme kan vara en utmaning. Det är därför vi skapade ”Daksjus” växtställ, så att du kan maximera din växtsamling vertikalt. Den kompakta storleken och de vinklade benen tar lite plats, och den runda formen på benen skapar en mjuk känsla som kompletterar växternas naturliga skönhet. Och den är enkel att flytta eftersom den är gjord av robust, lätt bambu. Växtstället är som en tom duk – redo för din kreativitet och älskade växter! säger Wiebke Braasch, Luna gil och Anna-Maria Nilsson, designteamet på Ikea.


LÄS ÄVEN: Ikea återupplivar klassiker från 60- och 70-talen – se kollektionen här!


Hängande amplar i blått och vitt samt vaser i olika färger har också en plats i kollektionen. Tanken är att det ska vara enkelt att omge sig själv med växter – oavsett om de står på golvet, fönsterbrädan eller hänger i taket.


LÄS ÄVEN: 5 inredningstrender inför 2024 – läs redaktionens spaningar


Kollektionen ”Daksjus” släpps på ikea.se och i Ikeas varuhus i början av februari.

Rulla till toppen