Malene inreder med knasiga lampor och oväntade kulörer: “Svag för färgkombinationer”

Kreativiteten får fritt spelrum hemma hos smyckesdesignern Malene. I den charmiga vindsvåningen bildar oväntade färgkombinationer, spännande former och omfixade loppisfynd ett lekfullt hem för en stor familj.

Smyckesdesignern Malene Glintborg bor i en charmig etagelägenhet mitt i stan med man och tre pojkar. Paret bodde tidigare i lägenheten under, men fick för några år sedan möjlighet att köpa den ovanför. Och Malene, som också är utbildad arkitekt, såg genast möjligheten att öppna upp taket för att skapa direkt access uppåt. 

– Vi hade funderat på att flytta, då lägenheten började bli för liten, säger Malene. Men vi trivs så bra i kvarteret så när chansen kom kändes det helrätt.


LÄS ÄVEN: Kika in i den färgstarka 1800-talsvåningen: “Det har blivit fler och fler färger”


I vardagsrummet får den ljusgula väggen sällskap av indigoblått, rosa och en hint av curry. Malenes mamma målade den blå landskapstavlan och Malene har gett den ett nytt utseende med en rosamålad ram. Den blå pallen heter ”Bold Stool” och är designad av Big-Game för Moustache. Marmorbordet är ett vintagefynd.
Hyllan är ett återbruk som Malene målat. Den vita skulpturen är en bröllopspresent av keramikern Per Ahlmann, resten är arvegods och loppisfynd.
Här bor: Malene Glintborg, maken Christian samt Sylvester, 13, Arnold, 10, och Charles, 7.  Jobbar som: Smyckes­designer, @maleneglintborg_jewellery Huset: Lägenhet på 160 kvm, Nørrebro i Köpenhamn.
En myshörna med Eames gungstol, ett litet bord från Hay och en lampa från New Works.
Pall i återvunnen plast, Wild Studio,  lampa, Muller Van Severen.

Numera har de en rymlig bostad med gott om plats för alla. Paret har bland annat fått ett stort sovrum under takbjälkarna, liksom en kontorshörna och ett guldsmedsbord där Malene jobbar med sina smycken. På nedre plan finns kök, matplats, vardagsrum och barnrum.

Inredningen i Malenes hem kan sammanfattas som lekfull och färgglad. Här finns mycket konst, moodboards och spännande loppisfynd. Knasiga lampor och oväntade kulörer bryter av mot vita golv och ljusmålade väggytor. 


LÄS ÄVEN: Förändra med färg – 5 fina och enkla färgknep!


Garderobsrummet var tidigare verkstad, och inspirationsbilderna har fått vara kvar. På väggarna kan man se flera lager gamla tapeter.
Paret har ett stort ljust sovrum. Väggen är målad med ”Gul ockra nr 10”, Flüggers stilhistoriska färgkarta. Överkastet är från Crisp Sheets och sängkläderna är från Tekla. 
Bordet i matplatsen är monterat av delar från furnbyox.dk, Thonetstolarna köptes från lauritz.com.
Malene bygger gärna stilleben av skålar och fat för att skapa blickfång i inredningen.
Golven i matplatsen var för slitna för att slipas, så Malene målade dem vita. Väggarna är målade ljusgröna med ”Night Mist” från Flüggers stilhistoriska kulörserie. Thonetstolarna köptes från lauritz.com och taklampan är från Le Klint.
Väggarna i kök och matsal är målade i matt ljusgrönt som kontrasteras av det djupt mörkgröna i kökshörnan. Malene har målat barpallen.

– Ända sedan jag var barn och inredde mitt rum har jag haft en svaghet för färgkombinationer, säger Malene. Än i dag tänker jag mycket på vilken effekt färger har på ett rum och hur de interagerar. 

Precis som färgerna är alla vintagefynd viktiga för Malene, som älskar att gå på skattjakt.

I sonen Charles rum har en snygg bergsvägg skapats med överbliven färg och klättergrepp.
Malene skapar små trevliga hörnor överallt, alltid med belsyning till. Trappan i björk har hon ritat själv.
Till målningen av Henrik Sandner har Malene valt en ljuslila bakgrund för att skapa en cool kontrast. På Montanahyllan står burkar med lock från Uh la la Ceramics och en blå flaska från loppis.

LÄS ÄVEN: Inrett 1920-talshuset med pastellfärger: “Möter man kärleken är det bara att flytta”


 – Jag får nästan alltid med mig något hem från loppisar, säger Malene som också gillar att fixa i ordning slitna saker.

– En burk kanske blir en lampskärm. Att skapa något själv ger dig en helt annan relation till den där prylen, du får en anknytning till den.

Scroll to Top