Pantone har utsett årets kulör 2024

Romantisk, sofistikerad och modern – så beskriver färgföretaget Pantone årets kulör 2024.

I över 20 år har färgföretaget Pantone utsett årets kulör. Företaget står bakom det kända färgmatchningssystemet som togs fram under 1960-talet, ett system som numrerar och kategoriserar nyanser med hjälp av ett chip-format. Systemet används inom bland annat design- och textilindustrin. Pantone står även bakom Pantone Color Institute som varje år utser årets kulör – och nu är det dags igen!

Årets kulör 2024 har fått namnet ”Peach Fuzz” – en mjuk persikoton som spås synas på allt från inredning till kläder och makeup nästa år.. Leatrice Eiseman, Executive Director för Pantone Color Institute, motiverar färgvalet i ett pressmeddelande.


LÄS ÄVEN: 5 inredningstrender inför 2024 – läs redaktionens spaningar


Foto Pantone

– Samtidigt som den fokuserar på den mänskliga erfarenheten av att berika och ge näring åt sinne, kropp och själ, är det också en diskret sofistikerad och modern persika med ett djup vars mjuka lätthet är diskret men ändå effektfull, vilket ger skönhet till den digitala världen. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz är poetisk och romantisk, en ren persikoton med en vintagekänsla som speglar det förflutna men har förnyats med en modern känsla, säger Leatrice Eiseman, Executive Director för Pantone Color Institute.


LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: 5 knep när du ska inreda med färg


Så när vi går in i det nya året lämnar vi ”Viva Magenta” bakom oss, den röda kulören som utsågs till Årets kulör 2023.

Rulla till toppen