Så får du till en snygg tv-bänk – chefredaktörens proffsknep

Att hitta en fin tv-möbel är inte alltid det lättaste. Men hur kan man tänka? Här ger Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon sina bästa tips.

Kan tv-bänken vara den svåraste möbeln att hitta? Här ger Hus & Hems chefredaktör, Karin Ohlsson-Leijon, sina tankar, tips och idéer för hur du kan få till en snyggare tv-möbel.

Vad ska man tänka på gällande den här möbeln?

– Jag tror att det viktigaste är att fundera över var du vill ha den, så att den står på ett ställe där du kommer att vilja titta på tv. Sedan är det såklart viktigt att tänka på måtten, så att den passar både rummet och tv:n.


LÄS ÄVEN: Ny känsla i vardagsrummet – 10 fina idéer vi inspireras av just nu


Har du några tips på stilar och alternativ att kika på?

– Nu vet ju inte jag vilken stil du gillar, men spontant tänker jag att det är värt att titta på möbler som inte är gjorda för att var tv-bänkar, men som ändå kan fungera som det, och också att titta på vintagemöbler. Jag tror att du skulle kunna hitta fina bord eller låga skåp secondhand, som både har bra pris och hög kvalitet. Du kan också titta på modulsystem, som Montana, som också har många roliga färger att välja bland. Det kan vara kul att välja en färg, så att möbeln blir mer av ett statement än ett nödvändigt ont.

Danska modulsystemet ”Montana”.

Finns det något smart sätt att göra en tv-bänk snyggare än vad den är?

– Jag tror på att välja en möbel man tycker om och som tillför något till, gärna i en färg eller med någon fin detalj – att göra det till ett statement. Man kan också bygga in tv:n i bokhyllan, så att den blir inramad.


LÄS ÄVEN: Lantligt och modernt i vardagsrummet – så inreder du!


TV-bänken ”Air” av Mathieu Gusafson för Design House Stockholm.

Har du några tips på tv-bänkar som ser bra ut?

– Med ett modulsystem, som detta från danska Montana, kan man själv bygga en hylla eller en bänk och det finns många fina färger att välja mellan. Just dessa färger är utvalda av inredaren Tekla Evelina Severin. Sideboardet ‘Air’ av Mathieu Gustafson för Design House Stockholm, tycker jag är ett fint alternativ som tillför mycket till inredningen.

Svenska Möbelfabrikerna i Bodafors på 1920/30-talet (utropspris 4 000 kr).

– Mitt bästa tips är att leta på auktioner och i secondhandbutiker. Då kan man hitta fina möbler till bra pris, som dessa två som finns hos Bukowskis just nu: ett sideboard som heter ‘Cortina’, designat av Svante Skogh på 1950/60-talet (utropspris 12 000 kr) och ett sideboard gjort på Svenska Möbelfabrikerna i Bodafors på 1920/30-talet (utropspris 4 000 kr).”

”Cortina”, designat av Svante Skogh på 1950/60-talet (utropspris 12 000 kr)

LÄS ÄVEN: 6 enkla knep som skapar lyxkänsla i vardagsrummet


Artikeln publicerades först hos Café.

Scroll to Top