Julpynta stilrent och stämningsfullt – 7 enkla tips

Föredrar du den stilrena känslan med mer avskalat julpynt? Julen kan vara mycket mer än bara tomtar och julrött. Här tipsar vi om 7 enkla sätt att pynta på – för ett stilrent och stämningsfullt hem.

Tilltalas du inte av tomtar, julrött och annat klassiskt julpynt? För den som vill fira en mer stilren – men ändå stämningsfull – jul finns det flera idéer att inspireras av. Här listar vi 7 enkla tips för en stilren jul!


LÄS ÄVEN: Slå in julens finaste paket – 8 kreativa tips och inslagningsidéer


Så julpyntar du stilrent och stämningsfullt:

1. Gröna julkvistar i vasen

Grankvistar, tall, eucalyptus är bara några exempel på julens gröna växter som passar perfekt att inreda med. Ställ en maffig kvist i en stor vas eller placera flera kvistar i flera mindre vaser, i till exempel fönstret.

Foto Åhléns

2. Julkulor på gren

Nakna grenar kan vara både stilrent och vackert – häng upp ett gäng julkulor i grenarna och du har en perfekt juldekoration som sätter stämningen i år.

Foto Søstrene Grene

3. Vitt och naturnära nyanser

Vill du dekorera mer avskalat så är naturnära nyanser som beige och brunt tillsammans med vitt bra alternativ. Du hittar färgpaletten på allt från adventsstjärnor till ljusstakar och julgranspynt.


LÄS ÄVEN: Julkänsla i vardagsrummet – 5 sista minuten-knep 


Foto House Doctor

4. Varma metaller

Ett sätt att skapa en inbjudande känsla och få in värme i hemmet är att inreda med varma metaller, som till exempel mässing.

5. Satsa på en blå färgpalett

Den blå färgskalan har blivit ett nytt inslag i julfirandet under senare tid – och vi förstår varför. Med blå kulörer kan du enkelt skapa en stilren och vacker känsla. Klä bordet med en blå duk, häng blå kulor i granen eller varför inte en midnattsblå stjärna i fönstret.

Foto Broste Copenhagen

6. Pynta med krans

Med en julkrans blir inredningen både ombonad och full av liv. Häng en krans på väggen, dörren eller låt den bli julbordets mittpunkt. Vill du göra en egen krans? Här är fem smarta knep.

Foto Hemtex

7. Fint med huslykta

Sött, lekfullt och stilrent på samma gång? Inred med en eller flera huslyktor! Den här säsongen finns många varianter att välja bland och de passar lika bra i hyllan som i fönstret eller på bordet.


LÄS ÄVEN: Tröttnat på julstressen? Här är 18 genvägar till en enklare jul!


Foto Kähler
Rulla till toppen