Nu kan du övernatta på nytt spektakulärt ishotell – med skulpturer i varje rum

Att sova i ett rum av is är minst sagt en annorlunda upplevelse. Nu har portarna öppnats till ett nytt ishotell i Jukkasjärvi.

Nu har dörrarna öppnats till den nya upplagan av “Icehotel” i Jukkasjärvi. Förutom året runt-hotellet som ligger precis intill, byggs varje år ett unikt hotell upp för säsongen. Årets vinter- och konsthotell heter “Icehotel 34” och alla rum på hotellet bjuder på konst av is och snö.

Konstgalleri av is och snö

Årets hotell beskrivs som en konstnärlig skapelse och ett unikt konstgalleri med 15 konstsviter – här finns skulpturer som skapats av konstnärer från hela världen. Bakom skulpturerna står 32 konstnärer från 14 olika länder.

– I år invigs den 34e årgången av Icehotel och återigen har våra internationella konstnärer skapat något unikt och spektakulärt. Årets konstsviter har en otrolig höjd på kreativiteten och det är en spännande samling av konstnärliga drömmar, uttryck och idéer. Besökarna kommer att hänföras av konstsviter som för tankar till sagans värd, naturen och kulturella traditioner för att nämna några, säger Marie Herrey, vd för Icehotel. 

500 ton is

“Icahotel 34 “har tagit sex veckor att färdigställa och krävt 500 ton is från Torneälven samt motsvarande 10 olympiska simbassänger med “snis” – en blandning av snö och is. Isblocken började skördas från älven redan under våren och har sedan förvarats kallt på Icehotels islager i Jukkasjärvi.

Scroll to Top