Letar du efter en god dessert till jul? Prova den här underbara mazarinkakan med saffran.
Mazarinkaka med saffran
10 bitar
Ingredienser:
125 g smör
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning
150 g smör
1 paket saffran, 1/2 g
400 g mandelmassa
2 ägg
3 äggulor
2 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
lingon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop smör, florsocker och mjöl till en smulig deg.
- Tillsätt äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila svalt i 30 minuter.
- Fyllning: Smält 50 g av smöret och blanda i saffran. Låt stå i 30 minuter. Riv mandelmassan och rör den smidig med resten av smöret. Tillsätt saffranssmör, ägg och äggulor. Rör i mjöl och vaniljsocker.
- Tryck ut degen i en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt svalna.
- Garnering: Sikta över florsocker och toppa med lingon.

