Recept till nyår: Minipajer med spenat och bacon

Vet du inte vad du ska göra för förrätt till nyår? Testa de här minipajerna med spenat och bacon!

Minipajer med spenat och bacon

12 stycken

Ingredienser:

250 g kyld rektangulär smördeg
1 uppvispat ägg

Fyllning

1 gul lök
1 msk smör
65 g bladspenat 
140 g tärnat bacon

Stanning

3 äggulor 
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt 
1 krm svartpeppar

Garnering

hackade valnötter
persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ut rutor, 7–8 cm stora, ur smördegen. Lägg dem i aluminiumformar och låt lite av kanten hänga utanför. Pensla med ägg.
  2. Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs den blank i smör. Tillsätt spenat och låt fräsa med 1 minut. Ställ åt sidan. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper
  3. Stanning: Vispa ihop samtliga ingredienser. Tillsätt lök, spenat och bacon. Fördela i formarna och sätt dem på en plåt. Grädda strax under ugnens mitt i 18–20 minuter. 
  4. Garnering: Toppa med hackade valnötter och persilja.
Rulla till toppen