Vet du inte vad du ska göra för förrätt till nyår? Testa de här minipajerna med spenat och bacon!
Minipajer med spenat och bacon
12 stycken
Ingredienser:
250 g kyld rektangulär smördeg
1 uppvispat ägg
Fyllning
1 gul lök
1 msk smör
65 g bladspenat
140 g tärnat bacon
Stanning
3 äggulor
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
hackade valnötter
persilja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär ut rutor, 7–8 cm stora, ur smördegen. Lägg dem i aluminiumformar och låt lite av kanten hänga utanför. Pensla med ägg.
- Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs den blank i smör. Tillsätt spenat och låt fräsa med 1 minut. Ställ åt sidan. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper
- Stanning: Vispa ihop samtliga ingredienser. Tillsätt lök, spenat och bacon. Fördela i formarna och sätt dem på en plåt. Grädda strax under ugnens mitt i 18–20 minuter.
- Garnering: Toppa med hackade valnötter och persilja.

