Västerbottenssnurror med skinka passar perfekt in på julbordet eller glöggminglet.
Västerbottenssnurror med skinka
6–8 bufféportioner
Ingredienser:
250 g kyld rektangulär smördeg
2 dl riven Västerbottensost
1 dl hackad persilja
1 dl rostade hasselnötter, hackade
1 uppvispat ägg
Senapskräm
50 g färskost
2 tsk grovkornig senap
Topping
6 skivor lufttorkad skinka
skivad rödlök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen. Fördela ost, persilja och nötter jämnt ovanpå. Rulla ihop smördegen från kortsidan. Pensla skarven med ägg. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
- Fördela i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda snurrorna strax under ugnens mitt i 8–10 minuter. Låt svalna på galler.
- Senapskräm: Blanda färskost och senap.
- Topping: Toppa med skinka, lök och en klick senapskräm.