Hanna Wendelbo släpper blomstrande kollektion för Trendcarpet – spana in bilderna!

Älskar du också Hanna Wendelbos vackra och inspirerande mönster? Nu har hon formgivit en hel textil- och mattkollektion för Trendcarpet.

Hennes tapetmönster älskas av många och hon är en av våra största trädgårds- och blomsterinsipiratörer. Nu släpper Hanna Wendelbo en kollektion textilier och mattor i samarbete med Trendcarpet. Kollektionen, som fått namnet Poppy, bjuder på blommiga mönster i två olika färgpaletter – en mörkare och en ljus.


LÄS ÄVEN: Hanna Wendelbo: “Sedan jag fick en trädgård vältrar jag mig i blomsterprakt”


Även om jag har jobbat som mönsterformgivare i mer än 23 år så är det först nu jag gör min debut som formgivare av mattor. Det har länge varit en dröm för mig att få sätta mina mönster på denna produktgrupp. Det är något synnerligen speciellt med mattor, de kommer som färdiga designprodukter, som inte kräver något mer arbete än att rulla ut på sin plats. På ett ögonblick ändrar rummet karaktär och fylls av en mjukhet och hemtrevlighet som är svår att uppnå på något annat sätt, säger Hanna Wendelbo.


LÄS ÄVEN: 7 blommiga tapetnyheter hösten 2023 – för en romantisk eller lantlig känsla


Handmålade sommarblommor

Mönstret är inspirerat av några av våra vackraste sommarblommor – som blåklocka, förgätmigej och vallmo. I mönstret, som Hanna Wendelbo har målat för hand, omges blommorna av ett grönt bladverk som för tankarna till klassiska accantusblad.


LÄS ÄVEN: 9 roliga och oväntade saker du inte visste om pelargoner


Det blommiga mönstret kommer på mattor, kuddar, gardiner och bäddtextilier. Kollektionen finns tillgänglig från 5 december.

Scroll to Top