Ikea släpper kollektion för smartare och snyggare hemmaträning – se bilderna!

Tröttnat på otympliga redskap och träningstillbehör i tråkiga färger? Nu släpper Ikea en kollektion för att göra hemmaträningen smartare – och snyggare!

Att träna hemma bjuder minst sagt på en del utmaningar. Att få plats med redskap och träningsprylar är inte alltid helt lätt, särskilt om man dessutom vill att de ska smälta in fint i hemmet. Med den nya kollektionen Dajlien ville Ikea möjliggöra bättre och mer tillgängliga träningspass i hemmet – för att göra fysisk aktivitet inom räckhåll för alla när som helst. Namnet Dajlien betyder passande nog “dagligen” på småländska.


LÄS ÄVEN: Första nyheterna 2024 från Ikea – se bilderna här!


– Alla känner sig inte trygga eller bekväma med att gå till ett gym och hemma har vi ofta ont om plats och tid. Dajlien föddes ur en önskan att hitta smarta lösningar som tar itu med dessa begränsningar och hjälper människor att skapa en bekväm och motiverande plats för träning. Vi ville skapa smarta, vackra produkter för att inspirera och omdefiniera träning som en rolig, enkel och naturlig vardagsaktivitet, säger Sarah Fager, designer på Ikea.


LÄS ÄVEN: Förvandla Ivar-skåpet med trendiga kulörer – enkla Ikea-hacket


Inspiration från New York

För att ta fram så bra och anpassningsbara träningsprylar som möjligt har Ikea gjort hembesök i New York, Chicago, London och Shanghai, för att ta del av människors erfarenheter av träning i hemmet. På alla platser fanns några gemensamma träningsutmaningar: Motivation, begränsat utrymme, begränsat med tid och en känsla av obehag inför att träna på ett gym. Tanken med kollektionen Dajlien är därför att den ska göra träning mer tillgänglig.

Smälter in i hemmet

Mjuka och lugna nyanser går som en röd tråd genom kollektionen och något flera av produkterna har gemensamt är att de smälter in i hemmet. Den robusta bänken kan exempelvis både användas som förvaring för träningsredskap och soffbord i vardagsrummet.

Kollektionen innehåller bland annat träningsmattor, en step-up-bräda och en uppsättning ringformade hantlar – utformade för att vara lätta att använda, förvara och ta med på resan. Förutom träningsredskap innehåller kollektionen dessutom produkter för återhämtning och stresshantering, bland annat en luftrenare, yogaband, knäskydd, en massageboll och en bärbar Bluetooth-högtalare.


LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: 5 knep när du ska inreda med färg


Den nya kollektionen Dajlien finns tillgänglig under en begränsad tid, från och med 5 januari 2024. Produkterna kommer att finnas på Ikea.se och i alla varuhus i Sverige förutom Haparanda och Gävle. 

Scroll to Top