Recept: Kryddig apelsin- och äppelglögg

Glögg med äpple, kanel, ingefära och klementiner. Prova julens goda recept på kryddig apelsin- och äppelglögg.

Kryddig apelsin- och äppelglögg

6–8 bufféportioner

Ingredienser:

1 1/2 liter äppelmust 
3 msk flytande honung 
4 hela kanelstänger 
2 tsk kardemummakärnor 
1 tsk hela nejlikor 
25 g ingefära, grovhackad
2 klementiner
2 röda äpplen 
1 apelsin

Gör så här:

Koka upp äppelmust, honung, kanel, lättstötta kardemummakärnor, nejlikor, ingefära och klementiner. Sänk värmen och sjud under lock i ca  20 minuter. Sila glöggen och häll upp på flaska. Skiva äpplena. Skala och skiva apelsinen. Tillsätt i glöggen.

Rulla till toppen