Julklappstips: 5 böcker som passar under granen

Behöver du julklappstips? Här listar vi fem böcker som platsar under granen.

5 böcker att ge bort i julklapp:


LÄS ÄVEN: Snabbt och enkelt julgodis – 5 goda recept


1. Växthuspraktikan

Karin Eliasson är trädgårdsmästare och har bland annat varit med om att bygga upp trädgårdarna på Atrid Lindgrens Näs. Hon är även författare till flera trädgårdsböcker. Den senaste är ”Växthuspraktikan”, en inspirerande och samtidigt handfast bok om växthusodling och hur växthuset förlänger odlingssäsongen. En bok för dig med växthus – eller dig som drömmer om ett.

”Växthuspraktikan”, Karin Eliasson, 285 kr, Sweden Greenhouse.

2. Hemtrevligt – 7 byggstenar för att skapa ett personligt hem

Elin Lervik och Katarina Matsson har podden ”Hemtrevligt” tillsammans, där de pratar inredning och boende sedan några år tillbaka. Genom sina samtal har de kommit fram till sju gemensamma drag hos hem som uppfattas som hemtrevliga och i sin bok går de igenom dem och fördjupar sina tankar. Boken är både personligt och trevligt skriven, lite som ett poddsamtal, och deras generösa och tillåtande inställning till heminredning är föredömlig. Det här är en bok för alla att läsa och känna att det allra viktigaste i hemmet är livet som levs i det.

”Hemtrevligt – 7 byggstenar för att skapa ett personligt hem”, Elin Lervik och Katarina Matsson, ca 379 Kr, Bonnier Fakta.

3. Taylors frukt & bär – bästa odlingstipsen från plantering till skörd

För trogna tittare på SVT:s program ”Trädgårdstider” är John Taylor en välkänd person. Nu kommer hans andra bok och i den har han helt fokuserat på odling av frukt och bär. Det är en handfast bok som är fylld av proffstips – från val av sorter till beskärning och skörd och allt däremellan. Perfekt att läsa som förberedelse inför odlingssäsongen.


LÄS ÄVEN: Inredarens bästa tips för en mysigare jul – detaljerna som gör skillnad


”Taylors frukt & bär – bästa odlingstipsen från plantering till skörd”, John Taylor, ca 319, Polaris Fakta

4. Husdrömmar – Läget, läget, läget

I boken ”Husdrömmar – Läget, läget, läget” återvänder arkitekten Gert Wingårdh till sju av de bostäder som varit med i tv-­programmet ”Husdrömmar”. Han går igenom familjens önskemål, platsens förutsättningar och utmaningar och resultatet på ett systematiskt, lärorikt och underhållande sätt. En bok för alla med husdrömmar – i fantasin eller i verkligheten.

Gert Wingårdh, foto & form Ida Magntorn, 349 kr, Bokfabriken

5. Allt om våra högtider – från jul till halloween

Många föräldrar känner kanske igen Arne Norlin som mannen bakom de fina faktaböckerna om Halvan för barn. I den nya boken ”Allt om våra högtider” vänder han sig till oss vuxna och går igenom årets alla högtider på ett underhållande och informativt sätt. En bok som kan ligga framme hela året.

”Allt om våra högtider – från jul till halloween”, Arne Norlin, ca 329 kr, Lind & Co

LÄS ÄVEN: Julkorten har blivit älskade samlarobjekt som säljs på auktion: ” Jag gillar att ha många olika”


Scroll to Top