Recept till adventsfikat: Pepparkakspaj med kola och lingon

Bjud gästerna på pepparkakspaj med kola och lingon. Lika gott till adventsfikat som till dessert på julafton.

Pepparkakspaj med kola och lingon

6–8 bufféportioner

Ingredienser:

100 g smör 
125 g digestivekex
125 g pepparkakor

Fyllning

1 burk kondenserad mjölk (dulce de leche) 
2 dl frysta lingon

Garnering

lingonblad 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa kex och pepparkakor till fina smulor. Blanda med det smälta smöret.
  2. Tryck ut smulorna i en smord rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med ett smort bakplåtspapper i botten.
  3. Grädda strax under ugnens mitt i ca 8 minuter. Låt svalna. 
  4. Fyllning: Rör den kondenserade mjölken mjuk och bred ut den i pajskalet. Strö över lingonen.
  5. Toppa med lingonblad.
Rulla till toppen