Bjud gästerna på pepparkakspaj med kola och lingon. Lika gott till adventsfikat som till dessert på julafton.
Pepparkakspaj med kola och lingon
6–8 bufféportioner

Ingredienser:
100 g smör
125 g digestivekex
125 g pepparkakor
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (dulce de leche)
2 dl frysta lingon
Garnering
lingonblad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa kex och pepparkakor till fina smulor. Blanda med det smälta smöret.
- Tryck ut smulorna i en smord rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med ett smort bakplåtspapper i botten.
- Grädda strax under ugnens mitt i ca 8 minuter. Låt svalna.
- Fyllning: Rör den kondenserade mjölken mjuk och bred ut den i pajskalet. Strö över lingonen.
- Toppa med lingonblad.

