Första nyheterna 2024 från Ikea – se bilderna här!

I januari 2024 trillar de första nyheterna in på Ikea. I fokus står förvaring och textilier. Se bilderna på den nya kollektionen här!

När vi går över i det nya året är det även dags för Ikeas januarinyheter att trilla in. Bland nyheterna finns ett extra stort fokus på förvaring och textilier, men även möbler har en plats i säsongens första kollektion.


LÄS ÄVEN: Saras loppisfynd kan vara värt 120 000: “Det var tur att jag inte hann måla på den”


Skåpet Mossjön.
Tandmott kudde och pläd.
Poster Bild.
Skåpet Mossjön.
Poster Bild.
Kuddfodral Åkernejlika.

Juveltoner och skimrande ytor

Januarikollektionen bjuder bland annat på Mossjön – ett skåp med öppna hyllor och tillade glasdörrar. En annan nyhet är den jacquardvävda Tandmott med dekorativt mönster och fåtöljen Herråkra, som passar fint in i vardagsrummet eller hemmakontoret.

Kollektionen innehåller även kuddfodralet Klippnejlika, där den mörkare varianten för tankarna till 1960-talets inredningsstil.

– När vi designade Klippnejlika-textilierna, ville jag skapa något livfullt och energiskt som väcker en känsla av rörelse men också avslappning, säger designern Akanksha Deo i ett pressmeddelande.

Fåtölj Herråkra.
Kuddfodral Båtspinnare.
Skåpet Mossjön.
Kuddfodral Klippnejlika.
Sidobord Hattåsen.
Stol Ebbalycke.

Blommigt och blått

Våren är redan i januari högst närvarande, i form av blommiga mönster på både kuddfodral och påslakan. Kuddfodralet Idalinnea har ett blommigt, traditionellt mönster och Glesstarr påslakan har ett vintageinspirerat mönster med vita blommor på mörkblå bakgrund.

Bland nyheterna syns även den slätvävda mattan Telgraflinje med geometriskt mönster och jordiga toner. Mattan har inverterade mönster på fram- och baksidan, vilket gör att det går att välja den sida man helst vill ha uppåt. Tanken är även att den ska kunna vändas då och då för att förlänga mattans livslängd.

Förvaring Säckkärra.
Bokhylla Billy.
Förvaring Rågodling.

LÄS ÄVEN: Nina satte guldkant på funkislägenheten: “Jag tänker att hemmet ska passa ditt liv, inte tvärtom”


Smart småförvaring

Förutom större förvaringsmöbler är kollektionen även fylld med mindre förvaring. Serien Rågodling består av olika förvaringslösningar för kläder och accessoarer. Den lilla lådan med fack. tillverkad i återvunnen papp, kan till exempel användas till klockor, armband eller små skrivbordstillbehör.

En annan förvaringsserie är Hönsnät, där produkterna är gjord av oblekt formad papp.

Rågodling.
Mattan Telegraflinje.
Påslakan Glesstarr.
Rågodling.
Rågodling.
Rågodling.
Kuddfodral Åkernejlika.
Rulla till toppen