Bjud på saffranspannacotta till adventsfikat eller som dessert på glöggminglet. Här är vårt godaste recept på saffranspannacotta i glas.
Saffranspannacotta i glas
6–8 bufféportioner
Ingredienser:
4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1/2 g saffran
1 vaniljstång
2 gelatinblad
Topping
1 apelsin
granatäppelkärnor
Gör så här:
- Blanda grädde, socker och saffran i en kastrull.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången. Koka upp och låt dra i ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
- Ta upp och krama ur vätskan. Rör ner bladen i grädden. Fördela pannacottan i portionsglas. Låt stå kallt i 3 timmar för att stelna.
- Skala apelsinen och skär ut skinnfria filéer ur den. Dela i mindre bitar
- Topping: Toppa med apelsin och granatäppelkärnor.