Inredarens bästa tips för en mysigare jul – detaljerna som gör skillnad

Årets mysigaste månad närmar sig och äntligen har det blivit dags att ge husets alla vrår en riktigt härlig julstämning. Här tipsar Hus & Hems Matilda Appelberg om hur du dekorerar för en mysigare jul.

Mysig julkänsla – så dekorerar du:


LÄS ÄVEN: Så vill vi ha julgranen i år – hejdå till Disney-julen


1. Julkänsla i köket

Duka upp i röda toner och låt en tallkvist och levande ljus stå för bordsdekorationen. Men glöm inte att också ge resten av köket en stämningsfull touche. Köksbänken är ett utmärkt ställe att dekorera på, här kan vackra gamla skärbrädor i rustikt trä bilda stilleben tillsammans med nötter och julgodis i vackra glasburkar. Blomsterarrangemang, granris, ett fat med apelsiner och äpplen är också detaljer som passar att smycka köket med. Den röda duken hittar du här! (länk)

Foto Himla

2. Pynta vitrinskåpet

I många hem så bor det ett vitrinskåp och hur dekorerar man egentligen ett sådant? Strunta i att placera ut ensamma tomtar eller pappersgranar här och var i hemmet, står de själva kan det upplevas ängsligt men i samlad trupp gör de sig mycket bättre. Så samla ihop dem och arrangera dem tillsammans med porslin och sådant du redan har i ditt vitrinskåp. Grädden på moset blir några fina girlanger hängande i skåpet. Prydnadsgranar från Søstrene Grene hittar du här! (länk)

Foto Søstrene Grene

LÄS ÄVEN: Så får du adventsstjärnan att hänga rakt – smarta knepen!


3. Adventsstjärnor på väggen

Ett gäng adventsstjärnor i papper hängande i en gren blir ett vackert blickfång ovanför sängen. Låt gärna stjärnorna vara i olika storlekar och utföranden och snörena kan vara rustika jutesnören eller färgstarka sidenband – låt din stil bestämma. Beige adventsstjärna från Mio hittar du här! (länk)

Foto Mio

4. Led-lykta i form av ett hus

Ursött att inreda hemmets alla hörn med dessa småhus i stengods. Bygg en liten stad av hus på ett sidobord, eller varför inte inreda barnrummet med dem. Pris från
58 kr, från Søstrene Grene. Du hittar det här! (länk)


LÄS ÄVEN: 7 stora trender julen 2023 – så vill vi julpynta i år


5. Ljusstakar på fönsterbrädan

I olika höjd och utförande ger ljusen inte bara ett stämningsfullt sken utan skapar också ett utmärkt stilleben på fönsterbrädan. Enfärgat skapar ett lugn och harmoni men det går minst lika bra med färgstarka toner eller varför inte julens mest klassiska färgkombination – rött och grönt. Ljusstake från Rusta hittar du här! (länk)

Foto Rusta
Rulla till toppen