Chefredaktörens favoriter i november: ”En av de absolut snyggaste elljusstakar jag sett”

En stilren elljusstake, en vas i guld och lyxförvaring. Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon listar fem favoriter i november.

Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna som ger extra guldkant i november:

Chefredaktörens favoriter:

1. Stilfull ljusstake

Elljusstaken ”Stella” är formgiven av Monica Förster och en av de absolut snyggaste elljusstakar jag sett. Tillverkas i sandgjutet aluminium och finns med fem eller sju ljus, ca 5 295 kr för denna modell, SMD Design. Du hittar den här!

2. Guldvas

Modedesignern Martin Bergström är ofta inspirerad av växtlighet i sin design, men i den senaste kollektionen ”Opaque Objects” har han funnit inspiration både hos växten bolmört och i rymden. Vasen görs i mässing i två storlekar. Detta är den större, som väger hela 14 kg, höjd 27,5 cm, ca 20 000 kr, Skultuna. Du hittar den här!

3. Mys med Mumin

Årets vintermugg med Muminmotiv heter ”Åka kana” och har ett roligt vintersportsmotiv med bland andra Mumintrollet och Muminpappan, ca 299 kr, Arabia. Du hittar den här!

4. Vardagsvän

Eltandborsten ”iO3” är en lite billigare variant av Oral-B:s nyaste serie tandborstar, men ger ett fantastiskt resultat. En kul detalj är att man belönas med blinkande ljus i regnbågens alla färger om man borstar i minst 2 minuter, ca 999 kr, Oral-B. Du hittar den här!

5. Lyxförvaring

Det eleganta smyckeskrinet är ett samarbete mellan juveleraren Tiffany & Co och väskföretaget Rimowa och är egentligen gjort för resebruk, men är en dröm att ha hemma. Insidan är klädd i Tiffany & Co:s klassiska turkosa nyans och utsidan har fått mönstret ”Rock Cut” som är inspirerat av diamanter. Smycke­skrinet görs i begränsad upplaga och kostar närmare 50 000 kr, men man kan ju drömma … 

Rulla till toppen