7 stora trender julen 2023 – så vill vi julpynta i år

Glitter och glamour, svartvitt julpynt och rosetter i granen – här är 7 stora trender julen 2023.

För den som inte enbart vill pynta på traditionellt eller gammaldags vis bjuder julen på en rad olika trender att inspireras av. Här listar vi 7 stora trender julen 2023!


LÄS ÄVEN: Forskningen visar – därför blir du lyckligare av att börja julpynta tidigt


7 stora trender julen 2023:

1. Minimalistiskt och avskalat

En trend som tilltalar den som ogärna fyller hemmet med tomtar och massor av pynt. Här handlar det i stället om att inreda med få men effektfulla juldetaljer – med stort fokus på mysig belysning och ljusslingor. I färgpaletten syns varma jordnära toner, skogsgrönt, svart, vitt och grått. Men även rött kan platsa i den minimalistiska julen, på få utvalda platser i hemmet.

Foto Broste Copenhagen
Foto Granit

2. Glitter och glam

I helt motsatt riktning hittar vi denna trend som bjuder oss på en jul fylld med glitter och glamour. Pynta julgranen med glittergirlanger och glitterbeströdda rosetter, häng upp en discokula i taket eller placera dem på det dukade julbordet.

Foto H&M Home
Foto Artilleriet
Foto Ellos Home

LÄS ÄVEN: Julen 2023 på Svenskt Tenn – se bilderna här!


3. Svartvitt

Randiga julkulor med svarta och vita ränder, svartvita ljus eller en bordsduk i grafiskt mönster. Svartvitt är ett av julens stora teman.

Foto H&M Home
Foto Granit

4. Pynt i tyg och papper

Vad sägs om en julstjärna i tyg? Vurmen för hantverk är extra tydlig julen 2023. Nu vill vi gärna inreda och pynta med fina och juliga detaljer i tyg och vitt papper.

Foto Ferm Living
Foto Søstrene Grene
Foto House Doctor

LÄS ÄVEN: Julen 2023 på Granit – se den stilrena kollektionen här!


5. Vintageinspirerat

Julen 2023 går i nostalgins tecken och vi dekorerar mer än gärna med retroinspirerat julpynt, som jultåg runt granen och retroinspirerat julgranspynt i form av bland annat leksaker, bilar, karameller, tåglok och kasettband.

Foto Artilleriet
Foto House Doctor
Foto Broste Copenhagen

6. Rosa och lila

Rosa har följt oss hela året, så att den trendiga kulören får följa med oss in i julfirandet är kanske inte så konstigt. Knyt rosa rosetter rund grenarna i granen och i julkransen, matcha en julröd duk med rosa glas eller häng upp rosa julpynt i granen. Även lila passar fint som accentfärg på det dukade bordet.

Foto Åhléns
Foto Søstrene Grene

LÄS ÄVEN: Klä din julgran som ett proffs – 5 smarta tips


7. Rosetter

Den här julen står rosetten i fokus. Hur du gör? Knyt vackra band i julgranen eller i toppen av granen! Rosetterna dyker även upp som motiv på kuddfodral och som julgranspynt.

Foto Ellos Home
Foto H&M Home
Rulla till toppen