H&M Home i designsamarbete med franska modehuset – se bilderna här!

Det årliga designsamarbetet från H&M är här! För första gången inkluderas även H&M Home i kollektionen. Se bilderna här.

Designsamarbetena mellan H&M och olika, ofta internationella, modehus har blivit en återkommande succé som gör att köerna ringlar långa utanför butikerna. Nu är det dags igen! Den här gången inkluderas även H&M Home i kollektionen, som den här gången tagits fram av det franska modehuset Rabanne med modehusets Creative Director, Julien Dossena, i spetsen.

– Det är första gången som jag designar en kollektion för heminredning med tillhörade accessoarer. Däremot skapade Rabannes grundre, Paco Rabanne, några utmärkande metallmöbler redan på 1970-talet. För mig känns den här inredningskollektionen som en autentisk förlängning av huset. Jag ville förena heminrednignsartiklar med ready-to-wear-kollektionen för att komplettera med en exklusiv stämning till hemmet. I kollektionen finns exempel en fantastisk silverlampa som skimrar på samma sätt som festklänningarna i paljett vilket förmedlar en innovativ version av en Rabanne-ikon., säger Julien Dossena, kreativ chef för Rabanne.

Känt för sina kreationer i metall

Rabanne är känt sedan 1960-talet, bland annat för sina radikala, futuristiska kreationer i metall. Idag ligger varumärket dessutom i framkant när det kommer till innovativ design och samtida hantverk.

– På H&M Home vill vi skapa en värld där mode och interiör möts med ambitionen att erbjuda våra kunder ett unikt sortiment. Rabanne var den perfekta samarbetspartnern med Julien Dossena i spetsen som för första gången fick sätta sin prägel på en inredningskollektion. Vi är glada över att kunna presentera en bred kollektion som bygger på Rabannes modearv men som även ger en modern relevans i form av lekfulla detaljer som kommer att bli perfekta presenter för högtidssäsongen., säger Evelina Kravaev-Söderberg, Head of Design & Creative på H&M Home.

Glamorös kollektio

Den nya kollektionen för H&M och H&M Home är insspirerad av Rabannes ikoniska estetik – från glamorösa dekorativa möbler till skulpturala accessoarer. Alla produkter är dessutom tillverkade med fokus på hållbarhet och tidlös design. Bland materialen finns rostfritt stål, återvunnen zink och polyester samt ekologisk bomull och ull.

Rabanne x H&M Home släpps 9 november 2023 och kommer att finnas tillgänglig i utvalda butiker och på hm.com/home.

Rulla till toppen