Inred med säsongens belysning – 5 fina tips

Tiden för fina lampor är nu! Här tipsar vi om 5 fina sätt att inreda med belysning.

Överdimensionerade rislampor, fokus på compact living och luftig känsla i sovrummet. Vi  låter säsongens nyheter inspirera till nya belysningsidéer för hemmets olika rum. Här är 5 fina belysningstips att inspireras av.

Inred med säsongens belysning – 5 fina tips:

1. Japandi inspirerar

Japansk minimalism i symbios med skandinavisk design karaktäriserar den avskalade trendstilen Japandi. Stilen bjuder på allt från naturmaterial som linne och papper till sparsmakade möbler med enkla linjer. Säsongens överdimensionerade rislampor passar perfekt in i Japandi-inredningen. 

Foto Ferm Living

2. Färgklick!

För den som längtar efter mer färg hemma utan att måla om är det detaljerna man bör satsa på. En lampa i en fin kulör på fönsterbrädan eller sängobordet blir ett fint och färgstarkt tillskott i inredningen. Bordslampa “Reykjavik” från Rusta, 299 kr.

Foto Rusta

3. Luftig känsla

Skapa en luftig och svävande känsla i sovrummet genom att hänga upp en taklampa ovanför sängbordet. Taklampan “Bubba” från Normann Copenhagen är inspirerad av flytande tvålbubblor och blir en fin detalj i rummet. Pris från 2 285 kr.

Foto Normann Copenhagen

4. Lampa med förvaring

Bor du litet eller behöver maximera förvaringen hemma? Då är belysning med förvaring ett bra alternativ. Det flera lampor med hyllor och nyligen släppte Ikea “Trindsnö”, en golvlampa som även fungerar som sidobord, förvaring och sängbord. Pris 799 kr. 

Foto Ikea

6. Trendigt med krom

Materialvalen har stor betydelse för känslan i hemmet – detsamma gäller för belysningen. En högblank lampa i metall bidrar till exempel med en modern känsla och blir dessutom en stilren kontrast mot exmpelvis naturmaterial och textilier. “Multi-Lite Portable” från Gubi går att forma på tre olika sätt, pris 3 995 kr. 

Foto Gubi
Scroll to Top