Kristin ”Krickelin” Lagerqvist är Årets inredningsinspiratör 2023

Hon bjuder på en personlig inredning utan måsten, förändrar gärna med färg och har trädgården som energikälla. Kristin "Krickelin" Lagerqvist är Årets inredningsinspiratör 2023.

Grattis till titeln Årets inredningsinspiratör! Hur känns det?

– Det känns fantastiskt såklart – jag är ödmjukt tacksam över detta och det känns som ett fint kvitto på att många inspireras av mig och tycker att jag gör ett bra jobb. Vilken fin bekräftelse. Stort tack!

Vilka är dina bästa inredningstips för ett mysigt hem?

– Böcker, konst och en avslappnad inställning skulle jag vilja säga. Kika på hur konstnärer och författare inreder sina hem – Claude Monet, Ellen Key och Karin Larsson har varit stora förebilder för mig under åren.

Ni målade nyligen om ert hus i Frankrike. Vill du berätta om kulörvalen?

– Vi har väldigt framträdande och vackra golv som vi ville förhöja. Det gjorde vi med kalkfärg i två beiga kulörer – Sand och Marrakesh från Jotun Lady Minerals. I köket ville vi bryta av med en himmelsblå kulör som gifte sig fint med de två mer jordnära tonerna.

Har du några tips för att hitta rätt kulörer?

– En vilsam bas där kulörerna i rummen känns sköna ihop tycker jag är en bra riktlinje. Med det sagt behöver det inte vara bara beiga toner, utan testa att blanda upp med exempelvis grönt, blått eller terrakotta. Man kan också jobba med strukturen, som kalkfärg, för att få in mer liv i väggen och även passa på att måla in taket i samma kulör.

Vilket blir ditt nästa inredningsprojekt?

– Jag drömmer om att skala ner och flytta ut på landet här på västkusten där jag bor. Att bygga ett luftigt och minimalistiskt hem med ett gigantiskt orangeri och en ateljé att bli gammal i. Inte ha så mycket prylar, mer stora målningar och många böcker. Det är ju bara en dröm som gror och det kanske slår in om tio år eller så. Just nu vill jag fortsätta skapa ett trivsamt hem i Frankrike för hela familjen, för barn och eventuellt blivande barnbarn. Och göra i ordning trädgården med en pool och ett utekök.

Motivering

Kristin Lagerqvist bjuder in oss till sitt liv och möter på ett unikt sätt sina följare med både ärlighet och förtrolighet. Som generös inspiratör inom inredning, trädgård och livsstil har hon visat oss det goda livet långt från storstaden och som entreprenör är hon en förebild för många.

Om priset

Årets inredningsinspiratör är ett pris som delas ut av Hus & Hem. Priset delas ut till en person som sprider glädje, kunskap och inspiration för hemmet – det kan gälla inredning, trädgård, design eller arkitektur. Vinnaren har röstats fram av läsarna på husohem.se.

Rulla till toppen