En härligt kladdig kaka som får ett läckert mittenlager av After Eight-choklad. Servera kladdkakan med vispad grädde och mer After Eight.
Kladdkaka med After Eight
10 bitar
Du behöver:
- 100 g smör eller margarin
- 100 g mjölkchoklad
- 3 ägg
- 2 ½ dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- ½ dl kakao
- 1 krm salt
- 1 ½ dl vetemjöl
- 125 g After Eight mintchoklad
Garnera med:
- vispad grädde
- After Eight
Ugn: 175°
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret på svag värme under omrörning.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en skål och sikta ner vaniljsocker, kakao, salt och mjöl i ägg- och sockersmeten. Tillsätt smör- och chokladblandningen.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten. Häll i hälften av smeten. Täck med after eight och häll på resten av smeten.
4. Grädda i 25 minuter. Låt kallna helt och servera med grädde och After Eight.
Receptet publicerades först hos Hemmets Journal.