Kladdkaka med After Eight

En härligt kladdig kaka som får ett läckert mittenlager av After Eight-choklad. Servera kladdkakan med vispad grädde och mer After Eight.

Kladdkaka med After Eight
10 bitar

Du behöver:

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 125 g After Eight mintchoklad

Garnera med:

  • vispad grädde
  • After Eight

Ugn: 175°

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret på svag värme under omrörning.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en skål och sikta ner vaniljsocker, kakao, salt och mjöl i ägg- och sockersmeten. Tillsätt smör- och chokladblandningen.

3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten. Häll i hälften av smeten. Täck med after eight och häll på resten av smeten.

4. Grädda i 25 minuter. Låt kallna helt och servera med grädde och After Eight.

Receptet publicerades först hos Hemmets Journal.

Rulla till toppen