8 fina hemmakontor att inspireras av

En uppdatering av hemmakontoret kan ge ny, välbehövlig energi i höst. Här listar vi 8 fina hemmakontor och arbetshörnor att inspireras av.

Lyxig stil, kreativ anslagstavla eller mörka kulörer – vi har samlat 8 snygga hemmakontor och arbetshörnor att inspireras av.

8 fina hemmakontor att inspireras av:

1. Smart med bänkskiva

Har du ett burspråk eller en nisch lik den på bilden? Då kan det bli ett perfekt ställe för hemmakontoret. Allt som behövs är en monterad bänkskiva och stol – och givetvis snygg och praktisk belysning. I det här hemmakontoret syns taklampa, ”Tropez” från Globen Lighting och stol, ”Nanaimo” från Jotex.

Foto Cecilia Möller-Kirchsteiger

2. Hemmakontor i gästrummet

Behöver du plats för både gästrum och hemmakontor men saknar utrymme? Då kan du slå två flugor i en smäll!  Skrivbordet på bilden är byggt av underreden från Ikea och en bänkskiva från Byggmax. Pallen ”Sinnerlig” kommer från Ikea.  

Foto Cecilia Möller-Kirchsteiger

3. Utnyttja utrymmet i trappan

Förvandla utrymmet uppe i trappan till ett litet kreativt och snyggt hemmakontor. Den här arbetsplatsen är platsbyggd av en möbelsnickare. Bordsskivan är i massiv ek och inbyggd i gipsväggen.

Foto Filippa Tredal

4. Stilren anslagstavla

En fin anslagstavla gör att hemmakontoret känns mer personligt och kreativt. Mixa kom ihåg-lappar med foton och vackra vykort. Den här runda anslagstavlan kommer från Gejst, stolen är från Hay och lamporna från Frandsen.

Foto Pernille Enoch

5. Mitt i rummet

Har du plats för det så är en arbetsplats mitt i rummet ett fint alternativ, gärna riktat mot ett fönster för att få så mycket dagsljus som möjligt under dagen. Det här skrivbordet i plexiglas kommer från Plexon och stolen är från Jotex.

Foto Annette Nordström

6. Harmoniska kulörer

Måla hemmakontoret i harmoniska kulörer! Här har det gamla skrivbordet målats i samma kulör som väggen. Lampan kommer från Lagerhaus och speglarna från Tine K/ Floramor & Krukatös.

Foto Carina Olander

7. Dramatisk touch

En mörk kulör på väggarna, mörka trämöbler, färgstark konst och kristallkrona ger hemmakontoret en dramatisk och lyxig känsla. Det här hemmakontoret är målat i färgen ”Organic Green 8494” från Jotun Lady. Det gamla skrivbordet är ett second hand-fynd. Läderstolen är från en marknad i Nice. Lampan ”PH 4 är från Louis Poulsen.

Foto Filippa Tredal

8. Lyxig stil

Skrivbord i rokokostil, skulpturer och konst är ytterligare ett sätt att ta in mer flärd i hemmakontoret. Stolen är klädd i tyg från Jab och mattan kommer från Bolia.

Foto Sturla Bakken
Rulla till toppen