Få mer ordning i garderoben – 4 enkla tips

Med Elfas smarta lösningar för klädförvaring kan du enklare skapa ett lugnt och harmoniskt sovrum.

För att skapa ett harmoniskt sovrum där du kan känna lugn finns det några enkla saker att tänka på. Dels är det viktigt att välja detaljer och färg med omsorg och undvika att överdekorera. Ytterligare ett bra och enkelt tips är att dölja garderoben med en skjutdörr som passar med hemmets övriga inredning. På så vis ger du sovrummet ett behagligt lugn samtidigt som du skapar plats för förvaring. Smidigt är också att du bakom dörrarna kan planera inredningen efter just dina behov.

Elfa har flera olika dörrar för att passa just ditt hem. Deras tidlösa klassiker Grace är till exempel lika fin i sommarstugan som i lägenheten eller det nybyggda huset tack vare sin strama, skandinaviska stil som är både modern och traditionell på samma gång.

4 tips för bättre ordning i garderoben

1. Skapa översikt med var sak har sin plats

Med god överblick hittar du alltid något att ta på dig, vilket sparar tid och ger dig en trevligare start på dagen. Dessutom behöver du inte fundera på var du ska lägga dina använda kläder om kvällen.

2. Utdragbara funktioner

Med hjälp av utdragbara funktioner som exempelvis deras byxhängare blir det även lätt att komma åt alla plagg. Då kan du med fördel hänga fram favoritplagget så att det blir en del av inredningen, medan resten blir enkelt att dölja. Dessutom får du skrynkelfria kläder och en bra överblick.

3. Anpassa inredningen efter dina behov

Anpassa förvaringen efter dina kläder och accessoarer med hjälp av Elfas smarta lösningar, så slipper du leta. Avdelare håller ordning i lådorna, krokar tar hand om både småsaker och lagom smutsiga kläder. ​

4. Rensa och sortera

Spara bara kläder du använder. Istället för att de tar onödig plats hos dig kan de få uppskattas hos någon annan.

Vill du få fler förvaringstips? Besök elfa.com!

Rulla till toppen