10 vackra höstdukningar vi inspireras av just nu

Brunt och vitt, små svampar på bordet, en grön linneduk eller färgstarkt och mönstrat? Här är 10 vackra höstdukningar vi inspireras av just nu. Vilken är din favorit?

Mysiga middagar med levande ljus och värmande, god mat på tallrikarna hör hösten till. Förgyll årstiden och bordet med en extra vacker dukning! Här tipsar vi om 10 fina höstdukningar vi inspireras lite extra av just nu.

Tips!
Leta efter vackert porslin, dukar och tygservetter på loppis och second hand.


LÄS ÄVEN: 5 smarta budgetknep som lyfter inredningen 


10 vackra höstdukningar att inspireras av:

1. Brunt och vitt

Brunt och vitt är en avskalad men naturnära kombination som för tankarna till höstens varmare färgskala. Mixa vita och bruna tallrikar med varandra, häll upp drycken i färgat glas och servera brödet på en skärbräda i trä. Här blir svarta bestick pricken över i:et.

Foto H&M Home

2. Grönt på bordet

Att sommaren är över innebär inte att du inte kan duka med gröna kulörer. Dova gröna toner på till exempel bordsduken ihop med färska snittblommor är en vinnande kombination också på hösten.

Foto Himla

3. Höstdetaljer på bordet

På det här dukade bordet från H&M Home har små höstsvampar fått stå för höstkänslan – tillsammans med ett fat med pumpor i olika storlekar. Enkelt och stämningsfullt!

Foto H&M Home

LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: Så skapar du höstmys i vardagsrummet


4. Stilren känsla

Vill du ha en stilren känsla på bordet? Då är ett tips att hålla dig till få färger och enkla former.

Foto Himla

5. Fin helhet på bordet

Beige linneduk, tygservetter, trädetaljer, gula ljus och massor av vackra kvistar i små glasvaser skapar en fin helhetskänsla på det här dukade bordet.

Foto Fyrklövern

6. Duka med löv

Ett enkelt knep för höstlig dukning är att duka med det naturen har att erbjuda. Låt gula och röda löv bli en del av dukningen – lägg ett löv vid varje tallrik eller placera ut överallt på bordet.

Foto Fyrklövern

7. Levande ljus

Levande ljus har en självklar plats på det dukade bordet när sommaren övergått till höst. Här har ljusen fått sällskap av ett fint blomsterarrangemang med höstkänsla.

Foto Broste Copenhagen

8. Färgstark dukning

Pigga upp dukningen genom att välja starka färger och lekfulla mönster. Ännu mer effektfullt blir det om även duken och glasen har en stark kulör eller ett spännande mönster.

Foto H&M Home

9. Enkelt och fint

Att få till en fin höstdukning behöver inte vara krångligt, ibland räcker det med en torkad kvist vid varje tallrik.

Foto Fyrklövern

LÄS ÄVEN: Romantisk och konstnärlig inredning – så skapar du stilen


10. Blåskala

Tallrikar i ljusblått och mörkblå servetter blir extra fina mot en ljus, naturfärgad bordsduk. Rött eller orange blir en perfekt accentfärg!

Foto Broste Copenhagen
Rulla till toppen