Så får du mer ordning och reda hemma – inredningsexpertens bästa knep

Längtar du efter mer ordning och reda hemma? Vi bad Hus & Hems egen inredningsexpert och stylist dela med sig av sina bästa förvaringstips

Att skapa ordning och reda hemma och att lyckas med förvaringen är inte alltid det lättaste. Vi bad vår egen inredningsexpert och stylist Matilda Appelberg bjuda på sina bästa förvaringsknep och dela med sig av hur hon själv tänker kring förvaringen hemma.


LÄS ÄVEN: Inredningsredaktören: 7 fina förvaringslösningar för hallen


5 frågor om förvaring:

Hur tänker du själv kring förvaring hemma?

– Jag brinner för bra förvaring och letar ständigt efter smarta lösningar. Med två små barn är förvaring oerhört viktigt hemma hos oss. Att vi föräldrar och barnen vet att alla saker har sin plats hjälper till att skapa ordning i kaoset bland ytterkläder och leksaker mm. Jag har satsat fullt ut på dold förvaring vilket minskar ett rörigt intryck och ger istället en lugn känsla här hemma.

Vilka är dina bästa tips på hur man kan göra förvaringen till en fin del av inredningen?

– Hitta en balans mellan dold och öppen förvaring. I skåpen gömmer du sådant du inte vill visa upp, medan på öppna vägghyllor och sidobord kan du förvara sådant du gärna har framme på display. Till och med fönsterbrädan kan du se som en förvaringsmöjlighet, allt handlar om hur du komponerar dina saker. En trave med böcker eller alla dina vaser blir ett fint blickfång på fönsterbrädan och samtidigt en förvaringsplats.


LÄS ÄVEN: Skapa smart och snygg förvaring i köket


Hur kan man lösa förvaringen om man bor på liten yta?

– Ta tillvara på utrymmen som annars inte används. Att bygga på höjden är en av de mest effektiva sätten att maxa ditt boende med förvaring. Du kan också bygga förvaring under trappan, ha lådor under sängen och inreda med möbler som har inbyggd förvaring, som till exempel ett soffbord eller en sittbänk där man kan lyfta på locket och förvara saker.

Många har svårt att få till förvaringen i hallen – hur tycker du att man ska tänka kring förvaringen där?

Behoven ser ofta olika ut beroende på hur många som finns i hushållet. Om vi utgår från en barnfamilj så vill jag börja med att rekommendera att ha en del av förvaringen i barnens höjd så att det själva kan nå sina kläder och skor. Ofta är våra hallar ganska små och trånga, här kan vi låta väggarna jobba, allra högst upp kan sådant som inte är i säsong förvaras. På väggarna kan du ha skoskåp, väggskåp, kroklister och justerbara klädstänger. Hallen är det första vi möts av när vi kommer hem och den stora utmaningen är att få till ett lugnt uttryck med alla ytterkläder och allt som vi har i våra hallar, satsa därför på dold förvaring i den mån det går.

Matildas två förvaringsfavoriter

1. Soffbord med förvaring

En favorit är soffbordet från Woud med sin smarta förvaring. Här ryms fjärrkontrollen, spel, böcker och dylikt. Du hittar det här!

2. Smart skoförvaring

Denna lilla skoförvaring gör att du får plats med dubbelt så många skor på samma yta. Med hjälp av dem skapar du både ordning och plats. Du hittar den här!


LÄS ÄVEN: Inred med förvaring – 5 kreativa idéer


Rulla till toppen