Bohemisk och lyxig känsla i sovrummet – 7 fina inredningsknep

En varm och jordnära färgskala, väggtextilier och stilsäker mönstermix. Vi tipsar om hur du får till en bohemisk och lyxig känsla i sovrummet.

En mix av avslappnade textilier, mönstrad inredning, stämningsfulla ljuslyktor och speglar skapar tillsammans en bohemisk och lyxig känsla. Här visar vi hur du lyckas med inredningsstilen i sovrummet!


LÄS ÄVEN: 7 fina inredningsidéer för sovrummet (som vi älskar!)


Bohemisk och lyxig känsla i sovrummet – 7 inredningsknep:

1. Jordnära kulörer

Sätt stilen med jordnära toner i något mörkare toner. Brunt, ockra, varma gula toner men även mörkt beiga nyanser är självklara färgval i den bohemiska och lyxiga inredningsstilen.

Foto Himla

2. Linnelakan

Sängkläder i linne har förmågan att se lyxiga och avslappnade ut på samma gång. Höj den bohemiskt lyxiga känslan med mjuka linnelakan i brunt, beige eller vitt.

Foto Ellos Home

LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: Så skapar du ett sovrum som andas fransk romantik


3. Väggbonad och andra väggtextilier

En mönstrad väggbonad över sängen, ett böljande draperi längs väggen eller skyddande tyg framför fönstret. Textil på väggen sätter den bohemiska känslan samtidigt som sovrummet blir ombonat och mysigt.

Foto Ferm Living

4. Fin mönstermix

Att blanda mönster är A o O i den bohemiska stilen. Placera en mönstrad matta på golvet, addera några mönstrade kuddar i sängen – eller varför inte ett mönstrat överkast på sängen.

Foto Urban Outfitters

5. Speglar

Speglar på väggarna tillför en lyxig känsla i vilket rum du än placerar dem. Det gör även att rummet upplevs större och luftigare!

Foto Ferm Living

6. Ljuslyktor i varma toner

Sätt stämningen med många ljuslyktor på fönsterbrädan eller sängbordet – gärna en mix av varma nyanser som brunt, gult och orange.

Foto Tell me More

LÄS ÄVEN: Här är växterna att ha i sovrummet – för bättre sömn


7. Blommig tapet

En tät blommönstrad tapet med få färger och en mörkare palett tillför en lyxig och bohemromantisk känsla i sovrummet. Den här tapeten från Sandberg Wallpaper heter ”Valentin Charcoal”.

Foto Sandberg Wallpaper
Rulla till toppen