Så slipper du skrynkliga lakan – 3 superknep!

Finns det något bättre än en nybäddad säng med luftiga lakan? Här tipsar vi om tre knep för en snyggare bäddning utan skrynkliga lakan.

Är du trött på skrynkliga lakan men vill slippa tidskrävande strykning? Då finns det några knep att prova.


LÄS ÄVEN: 7 fina inredningsidéer för sovrummet (som vi älskar!)


Så slipper du skrynkliga lakan – 3 smarta knep:

1. Skaka innan torktumling

När lakanen kommer ut ur tvättmaskinen är de ofta ihoptryckta och väldigt skrynkliga. Ta för vana att skaka ut lakanen ordentligt innan du lägger dem i torktumlaren. Det gör att de inte blir lika skrynkliga när du tar ut dem ur maskinen. Bädda sedan medan lakanen fortfarande är varma för att minska risken för skrynkliga lakan ännu mer.

Foto Himla

2. Spraya med lite vatten

Ett knep som många inredningsstylister använder sig av är att spraya vatten på lakanen efter bäddning. Fyll en sprayflaska med vatten och spraya lite över påslakanet, stryk med händerna över täcket för att “dra ut” det skrynkliga. Tänk bara på att inte spraya för mycket vatten så att sängen blir blöt. Knepet fungerar även på bordsduken och överkastet!

Foto Ellos Home

LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: Så skapar du ett sovrum som andas fransk romantik


3. Använd linnelakan

Vill du helt slippa tänka på att motverka skrynkliga lakan? Investera då i några bäddset i linne! Linne är nämligen lika snyggt skrynkligt som slätt. Sängkläder i linne är dessutom sköna att sova i eftersom linne absorberar fukt, svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt.

Foto Ellos Home
Scroll to Top