Emilia Ilke och Elin PK gör exklusiv posterkollektion för matkedjan Lidl

Posters med köttbullar, mjölk och lingonsylt – nu släpper konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK en exklusiv kollektion för Lidl. Se motiven här!

Kreativa tolkningar av bland annat köttbullar, mjölk, lingonsylt, skorpor och ost – konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK har tagit fram en posterkollektion tillsammans med matkedjan Lidl. Elin PK, eller Elin Palmaer Karlsson som hon egentligen heter är illustratör och grafisk formgivare vars formspråk inkluderar explosiva kulörer med återkommande motiv av blommor, mat och drinkar. Konstnären Emilia Ilke arbetar främst med collage och skapar ofta vardagliga motiv som vaser och muggar.

Emilia Ilke.

– Jag bestämde mig tidigt för att göra ett klassiskt Ilke-stilleben men i Lidl-kulörer för att förena våra världar. Det har varit inspirerande att arbeta i en för mig uppskruvad färgskala, något jag kommer ta med mig i framtida skapande. Processen har varit lustfylld och många skorpor har käkats, säger Emilia Ilke om samarbetet.

Tolkningarna av matvarorna är baserade på produkter från Lidls nya varumärke Matriket, som lanserades i våras. Tanken med varumärket är att det ska vara enkelt att hitta mat från svenska gårdar och leverantörer. Alla produkter som är en del i varumärket bär även på en ”Från Sverige”-märkning.

Elin PK.

– Min idé kom nästan på en gång: jag ville jobba med olika typiska svenska, för mig, matsituationer. Frukost utomhus en sommarmorgon, köttbullar med mos och lingon hos farmor och farfar eller jordgubbar med mjölk/grädde en ljummen junikväll. Jag hade ganska tydliga bilder av hur jag ville att bilderna skulle se ut, så efter skissarbetet har bilderna bara fått växa fram organiskt, säger Elin Palmaer Karlsson.

Posterkollektionen säljs i Lidls alla butiker med start den 14 september. Varje motiv från respektive konstnär kommer att kosta 149 kronor. Kollektionen finns i en begränsad upplaga och försäljningen pågår så länge lagret räcker.

Rulla till toppen