Chefredaktörens 5 favoriter i september: ”New York på frukostbordet”

En blommig lampa, mugg med New York-motiv och Kay Bojesens lilla träapa i nytt utförande. Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon listar fem favoriter i september.

Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna som ger extra guldkant i september.


LÄS ÄVEN: Nytt golv? Här är 5 fina favoriter!


Chefredaktörens favoriter i september:

1. Ljuvligt blommigt

Inga Sempés fina bordslampa ”Matin” har fått ett helt nytt uttryck med lampskärm i mönster från Liberty. Samarbetet lanseras nu i början av september i London och skärmarna finns i fem olika Libertymönster – här mönstret ”Betsy Ann”. Lampan finns i två storlekar som kostar 3 199 respektive 3 599 kr, Hay.

2. Glädjetår

En dekorativ tårdroppe i glas och 14 karats guld – som en brevpress eller bara ett fint prydnads­föremål. Åsa Jungnelius ”Tears of Joy” finns i två storlekar: 9,5 och 14 cm, 900 och 1 100 kr, Kosta Boda. Du hittar den här!

3. Danska klassiker

Kay Bojesens lilla träapa är en klassiker som funnits sedan 1951. Lika klassisk på den danska marknaden är den långärmade t-shirten ”#101” som lanserades av Jørgen Nørgaard 1967 och som numera säljs av hans son, modedesignern Mads Nørgaard. Nu har de två designikonerna mötts och den lilla apan finns numera med tvärrandig tröja. Samtidigt lanseras en ny variant av tröjan som är svart med vita ränder (­originalet är vit med svarta ränder). Den minsta storleken av apan är 18,5 cm hög, 1 795 kr, Kay Bojesen. Du hittar den här!

4. New York på frukostbordet

I sin nya hemkollektion har Tiffany & Co gått till arkiven och hittat en rad fantastiska mönster och inspiration till nya produkter. Mönstret ”Tiffany Toile” är ett nytt mönster som skapats utifrån illustrationer med New York-motiv ur företagets arkiv. Här finns både frihetsgudinnan och Brooklynbron mot bakgrund av milda pasteller. Finns på muggar och fat, pris på förfrågan, Tiffany & Co. Du hittar den här!


LÄS ÄVEN: 5 smarta budgetknep som lyfter inredningen 


5. Blankt som fiskfjäll

Armbandet ”Scale Cuff” är designat av Thomas Sandell och mönstret är inspirerat av hans stora intresse för fiske. Armbandet är av mässing med guld- eller silverplätering, ca 998 kr, Skultuna. Du hittar det här!

Rulla till toppen