Ny känsla i vardagsrummet – 10 fina idéer vi inspireras av just nu

Blå väggar, en ny lampa, annorlunda tavelvägg eller fokus på inredningsdetaljer. Vi tipsar om 10 fina inredningsidéer för vardagsrummet.

Vi tillbringar mycket tid i vardagsrummet och kanske känner du att det börjar bli dags att ändra om bland inredningsdetaljerna – eller måla en helt ny kulör på väggarna. Oavsett om du vill ha en liten eller större förändring så finns det många vackra vardagsrum att inspireras av. Här delar vid med oss av 10 idéer för vardagsrummet som vi inspireras lite extra av just nu:


LÄS ÄVEN: 6 enkla knep som skapar lyxkänsla i vardagsrummet


10 fina idéer för vardagsrummet:

1. Skirt och luftigt

Vill du få till en skir och luftig känsla i vardagsrummet? Gör som här och sätt upp halvtransparenta gardiner i naturmaterial, addera en mjuk matta med lång lugg och låt möblerna gå i en ljus, neutral kulör.

Foto Yvonne Wilhelmsen

2. Fransk känsla

Om du vill skapa en känsla av fransk romantik i vardagsrummet så är loppis och andrahandsmarknaden din bästa vän. Fynda avskavda ramar, vackra motiv och gamla möbler. En vas med snittblommor och soffa eller fåtölj med kjol hjälper till att sätta stilen.

Foto Filippa Tredal

3. Skandinaviskt och modernt

Inspireras av det här fina vardagsrummet som är inrett med fina kontraster som tillammans skapar en skandinavisk och modern inredningsstil. Nyckeln är att ha en lugn och neutral bas medan detaljerna får ta mer plats.

Foto Cecilia Möller

4. Många sittplatser

Vill du att vardagsrummet ska kännas mer inbjudande? Förutom textilier som en mysig pläd, matta och kuddar bidrar fler sittplatser till en mer välkomnande känsla. Det här vardagsrummet har till exempel inretts med flera sammetsklädda pallar.

Foto Ragnar Hartvig

5. Tavelvägg

Vi tröttnar aldrig på en riktigt snygg tavelvägg – med personlighet och väl utvalda motiv. Tavlor är ett enkelt sätt att sätta en ny känsla i vardagsrummet. Låt tavlorna ta för sig över en hel vägg, i ett hörn av rummet eller bakom soffan.

Foto Sofi Sykfont

LÄS ÄVEN: 5 stilar för vardagsrummet att inspireras av


6. Lyxig känsla

Blå väggar i vardagsrummet ger en harmonisk och lyxig känsla. I det här vardagsrummet har de blå väggarna fått sällskap av mer nedtonade möbler, textilier och inredningsdetaljer. Genom att addera en piedestal får rummet fler nivåer vilket gör att rummet upplevs mer dynamiskt och levande.

Foto Filippa Tredal

7. Jordnära

Gillar du den jordnära färgskalan? Låt den gå som en röd tråd i hela vardagsrummet – från väggar till möbler. Bryt av med gröna växter, kuddar och tavlor.

Foto Karin Wildheim

8. Välj en färg

Skapa en helhetskänsla i vardagsrummet genom att låta en färg upprepas i rummet. Här står den vackert blå kulören i centrum.

Foto Christina Kayser Onsgaard

9. Gult + rosa

Gult och rosa är en vinnande färgkombination! Det gör att vardagsrummet upplevs mjukt, lekfullt och inbjudande. Vita lampor, textilier och andra detaljer höjer mysfaktorn ytterligare.

Foto Filippa Tredal

LÄS ÄVEN: Uppdatera vardagsrummet – 8 fina idéer att inspireras av


10. Färg och detaljer

I det här vardagsrummet är det färg och inredningsdetaljerna som sätter stilen. Att inreda med många detaljer behöver inte betyda att rummet känns rörigt, så länge färgerna harmonierar fint med varandra.

Foto Johan Carlsson
Rulla till toppen